Після публікації в газеті кущі вже вирубують. Що буде далі?

Після публікації в газеті кущі вже вирубують. Що буде далі?

У минулому номері газети «RIA-Козятин» було надруковане звернення мешканки провулку Береговий Тетяни Фурманець до міського голови. Як відреагував головний міський начальник, нам розповіли місцеві жители.

По-перше, він приїхав подивитися, як виживають люди цього провулку. По-друге, він вчинив справжній подвиг — спустився донизу того бездоріжжя, куди не наважуються спускатися інші автівки. Такі, скажімо, як швидка допомога, служба 104 чи транспорт енергетиків. За службу таксі навіть мови немає. Опитані нами таксисти знизували плечима і самі запитували: «А де той Береговий?»

Звісно, меру з телефоном в руках простіше вибратися з бездоріжжя — якихось 20 хвилин, і приїде підмога. Та, як кажуть мешканці цього семихатинного хутора, міському голові просто пощастило. Сильні вітри підсушили дорогу і вона в той день була проїжджою.

По-третє, на провулку почали вирубувати кущі. От це поки що вся реакція мерії щодо провулку Береговий на вівторок, 12 березня.

Відео дня

За словами мешканців хутора, провулок Береговий — це розвилка між двома великими канавами, зарослими очеретом. Ніякої дороги тут взагалі немає. Просто є колія, яку весь час люди, що там живуть, самотужки лопатами засипають.

Та набридло, каже пані Тетяна. Вони ще в травні минулого року звернулися в міську раду за допомогою. А в мерії ніяк не можуть визначитись, що їм робити з провулком. То в бюджеті коштів на дорогу немає. То не знають, як той провулок ремонтувати, якщо він не стоїть на балансі міста.

Згадаємо, дорогу до пляжу невже без грошей відсипали. Та й скільки тих грошей на вузенький Береговий потрібно?!.

Раніше менше ніж за мільйон в селі Козятині три вулиці зробили. Да, до тих доріг є питання, але таку дорогу мешканці Берегового сприймуть «на ура». Щоб відсипати дорогу на Береговому, на думку жильців провулку потрібно не більше 150 тисяч. Бюджет міста дійсно не гумовий, але при бажанні і мудрій політиці влади гроші на всі дороги можна знайти. І не забудемо, що жителі цього хутора — пять сімей пенсіонерів та три хатини з малолітніми дітьми — городяни і виборці, як усі ми. За них безперечно згадають, коли на вибори іти.

Владо, докажіть, що ми в питанні доріг хоч трохи помиляємося.

Іван Остапчук

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up