«Моторошно навіть пускати дитину саму до школи»

«Моторошно навіть пускати дитину саму до школи»
Навіть коли снігу немає, розмітку на дорозі майже не видно
  • Мешканці ПРБ скаржаться — на «зебрі» перед «Соловейком» женуть водії і не зупиняються.
  • А все тому, що там немає знаку про пішохідний перехід, він кудись подівся вже більше ніж півроку тому.
  • Чи збираються його встановлювати — дізнавалися наші журналісти

До редакції нашої газети звернулася мешканка мікрорайону ПРБ Анна Ткачук. Її дитина навчається у третьому класі ліцею №5. Живуть вони зовсім недалеко від школи: пройти всього лиш кілька метрів, перейти через дорогу на вулиці Захисників України (колишня 8-ма Гвардійська) і вже навчальний заклад. Втім шлях цей дуже небезпечний — водії часто-густо женуть, не збавляючи швидкість. Все тому, що вони просто-напросто не бачать, що від аптеки Фурмана до колишньої «Обжорки» є пішохідний перехід.

— Розмітка там ще трішки залишилася, але коли випадає сніг, у нас не дуже добре чистять дороги, тому цієї розмітки навіть не видно, — розповідає Анна. — А попереджувальний знак є тільки з одного боку дороги, він захований між деревами, тому його не видно. Із другого боку дороги знаку взагалі немає, тому не всі водії зупиняються на «зебрі». Трошки моторошно навіть пускати дитину саму до школи, хоч і в третьому класі, вже дітки в такому віці деякі ходять самостійно, але я ще воджу. І спостерігаю, що навіть коли малеча сама йде, не всі водії зупиняються. Якщо діти йдуть із дорослими, дорослі допомагають перейти через дорогу.

За словами нашої співрозмовниці, попереджувальний знак «зник» не тиждень, і навіть не місяць тому. Його немає вже як мінімум місяців з шість. Куди він подівся — невідомо. Тому водії ганяють на тій ділянці, як шумахери.

Відео дня

— Той знак, який є, його видно тільки тим водіям, які їдуть з центру, — продовжує Анна. — А для тих, хто їде з боку Білоцерківської траси, знаку взагалі немає, тому вони і не хочуть зупинятися.

Ми вже не вперше пишемо про цей небезпечний пішохідний перехід на ПРБ. Три роки тому на тій самій ділянці дороги ледь не збили третьокласника. Школяру пощастило в останній момент зістрибнути з проїжджої частини на тротуар прямісінько перед автівкою, яка не збавила швидкість попри те, що дитина вже вийшла на дорогу. Тоді обидва знаки були на місці, але один з них висів занадто високо, іншого не було видно за кронами дерев. Самої ж розмітки на дорозі практично не було — до весни, коли стався цей випадок, вона вже стерлася.

Ми повідомили управління житлово-комунального господарства про те, що перед пішоходом на вулиці Захисників України (колишня 8-ма Гвардійська) відсутній знак. Там кажуть — РЕМ проводив на ПРБ заміну електроопор, а знак, про який йде мова, був закріплений на стовпі. Імовірно, після заміни стовпа знак не встановили назад. У ЖКГ нам сказали, що цю проблему владнають.

Також ми поцікавилися, чи не розглядали варіант встановити у тій ділянці «лежачих поліцейських» чи світлофора.

— Спочатку потрібно замовити проект організацію дорожнього руху, — каже Іван Вовкодав, начальник Управління житлово-комунального господарства. — Минулого року ми почали роботи у цьому напрямку. Це процедура досить складна: спочатку потрібно знайти проектанта, замовити проект, потім погодити його в обласному департаменті безпеки дорожнього руху та в поліції. По двом об’єктам ми вже пройшли таку процедуру — по Героїв Майдану і Винниченка. Ще будемо рухатися у цьому напрямку по Довженка і Єдності (колишня Катукова). Основні вулиці ми плануємо зробити, серед них і Захисників України. Проектант буде розглядати кілька варіантів і запропонує оптимальний, що доцільніше там зробити — світлофор чи пристрої обмеження руху. До прикладу, біля м’ясокомбінату був проблемний перехід, після встановлення там «лежачого поліцейського» аварійність значно зменшилася.

 

Читайте також:

«Пишіть, що погано їздимо, то буде менше гріха, коли покинемо»

Бажання зробити дороги кращими є тільки чи уміння немає чи техніка підводить

Безпека на дорозі в зимовий період: поради для всіх учасників дорожнього руху

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Дима Черный

    "як шумахери"🤣🤣🤣

    А дорожнє покриття дозволяє там так ганяти???🤣🤣🤣
  • Максим Бернадович

    На ПРБ взагалі немає ні одного пішохідного переходу!

    Вони є тільки для тих хто про них знає...
  • Чаплинський Олександр

    І з водіями теж треба щось робити.
  • Чаплинський Олександр

    З собаками я згоден.

keyboard_arrow_up