«Ми їм про діло, а вони нам про козу білу — то грошей нема, то підрядника»

«Ми їм про діло, а вони нам про козу білу — то грошей нема, то підрядника»
  • Коли б папір був водостійким, то актами обстежень дороги і відповідями з різних інстанцій можна було б дорогу на колишній вулиці Лермонтова «відремонтувати».
  •  Вже третій раз протягом двох каденцій місцевої влади до нас звертається за допомогою мешканець тепер вже вулиці Василя Симоненка Валерій Рожновський.

Приніс він до редакції кіпу документів. Тут акти обстежень дороги, відповіді від міської ради. Наприклад, у документі №1140/04 від 31.07.2020 року зазначено, що програмою будівництва, реконструкції та утримання вулиць і доріг комунальної власності в місті Козятин на 2015-2020 роки вулицю Лермонтова не передбачено. А рішенням 48-ї позачергової сесії №1896 VП від 28.08.20 року вулицю Лермонтова внесено до плану заходів «Програми заходів, будівництва, реконструкції ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в місті Козятин на 2015-2020 роки для капітального ремонту».

Тільки 25 жовтня того року влада в нашому місті змінилася, а з вулицею Лермонтова почалася нова фаза програми благоустрою міста з акту обстеження дороги. Тільки  представники поліції таких актів склали три і один з них позачерговий, від 15.06.2021 року щодо неналежного стану дорожнього покриття на вулиці Лермонтова, склали співробітники відділу безпеки дорожнього руху УПП у Вінницькій області. Перевіркою було встановлено, що недоліки дорожнього покриття, на які посилався в своєму зверненні пан Валерій до відділу безпеки руху, знайшли своє підтвердження. Одночасно співробітники відділу безпеки дорожнього руху УПП у Вінницькій області ДПП від 01.07.2021 року відносно посадової особи Козятинської міської ради винесли постанову про накладання адміністративного стягнення у справі про адміністративне порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та видали вимогу (припис)  для усунення виявлених недоліків.

Відео дня

Пан Валерій нам припис поліції пояснив більш доступною мовою. Заступника міського голови по ЖКГ, який вже звільнився, було оштрафовано на 340 гривень і замість того, щоб виконати припис і усунути недоліки дорожнього покриття на вулиці Лермонтова, колишній начальника ЖКГ подав на рішення поліції апеляцію та в суді програв її.

— Коли отримували в тому мікрорайоні земельні ділянки, то серед мешканців вулиці було багато водіїв, які працювали на самоскидах. Залишками від будматеріалів вони засипали дорожні нерівності. І довгий час проводили ремонт дороги, — розповідає Валерій Рожновський. — Зараз на вулиці Василя Симоненка до 80 процентів — це люди поважного віку. Спецтехніка в погану погоду до нас взагалі не їде.

Влітку на вулицях нашого міста зробили ямковий ремонт доріг. В міській раді знають нашу проблему, хоч би раз тими відходами засипали, хоч одну яму на нашій вулиці. Вони знають і не заперечують, що дорога на вулиці Василя Симоненка в жахливому стані. Знають, що ремонтувати її капітальним ремонтом потрібно було ще вчора. А відповідь у них така: «Ви знаєте, як зараз важко знайти хороших підрядників». Може, щоб ще з одного оштрафували, то може гарного підрядника швидше б знайшли.

 

 




 

  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up