У медиків нашого міста подвійне і навіть потрійне свято.

У медиків нашого міста подвійне і навіть потрійне свято.
  • В суботу 27 липня українські медики відзначають своє професійне
  • свято— День медичного працівника. В козятинських медиків воно співпало з 135 річницею з дня заснування лікарні та престольним
  • святом цілителя Пантелеймона. Як то було наша розповідь

По скільки офіційної дати, коли іменини лікарні немає, то колективом було прийнято рішення святкувати річницю лікарні на День медичного працівника. Так ще так сталось, що ці два свята співпали з престольним святом покровителя лікарів і військових цілителя Пантелеймона.Тож в капличці ЦРЛ священники ПЦУ провели Богослужіння з нагоди престольного свята.

Капличка, що в прийомному відділенні ЦРЛ названа на честь великомученика і цілителя Пантелеймона Нікомидійського. За повір’ям священнослужитель присвятив все своє життя хворим і вбогим. Він безвідплатно лікував усіх тих, хто до нього звертався.

Відео дня

Церква вважає Пантелеймона покровителем лікарів і хворих.

Проводили Богослужіння митрофорний протоієрей Василь Влізло та благочинний Вінницько-Тульчинської єпархії митрофорний протоієрей Роман Масира. В молитвах до Всевишнього священники просили одужання для хворих, життєвих сил для слабких та здоров’я для тих, хто за хворими і немічними доглядає.

По завершенні молитви до присутніх звернувся благочинний Вінницько -Тульчинської єпархії отець Роман. Він привітав лікарів з їхнім професійним святом і звернувся до присутніх

—Господь дає лікарям розум і мудрість, а нам глибокої віри. З Божою допомогою людина отримує всяку милість і милосердя. Розповів священник притчу про таланти.

—Таланти, які людині Бог дає і людина їх примножує через ту любов, яку творить ближньому своєму. Тому дорогі мої нехай Господь прославиться в силі своїй, примножить нашу віру, допоможе лікарям, дає їм здоров’я, сили й наснаги. Допоможе нашій лікарні розвиватися, добиватися ще кращих показників. Допомагає нам всім, щоб не тільки ми прибігали до лікарів тоді, коли взялася хвороба, а й тоді, коли прийти до лікаря та подякувати йому за ту видиму допомогу. А Богу за невидиму допомогу. Мати таких лікарів, які можуть нам допомогти своїми талантами у нашому житті, у наших немічних життєвих труднощах. Отець Роман попросив у Господа— Божого благословення для наших воїнів-захисників. Їм щира подяка, що дають нам можливість молитися і просити Божої ласки для них і для себе. Щоб видихнути ту скорботу нашого життя, молитися за них з любов’ю. Тому нехай Господь береже наших воїнів, щоб вони здобули мир і перемогу сказав отець Роман і заспівали разом з церковним хором «Многая літа»

Настоятель каплички отець Василь в своєму слові нагадав, що зараз цілитель Пантелеймон є покровителем військових і поранених тому українці моляться за їх здоров’я та одужання. Подякував нашим воїнам, що вони забезпечують наш відносний мир великою ціною. Подякував лікарям і ще раз привітав їх з їхнім подвійним чи навіть потрійним святом. Подякував отцю Роману, що знайшов час і провів з ним Богослужіння. Наостанок служби Божої отець Роман покропив усіх свяченою водою, яку отець Василь приніс з храму Покрови пресвятої Богородиці. Після освячення каплички і людей для всіх стали співати «Многая літа».

 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up