Як наших жінок 8-го березня вітали

Як наших жінок 8-го березня вітали
  • Законодавці хочуть перейменувати День 8-го березня. Замість Міжнародного жіночого дня ця дата може отримати назву Міжнародного дня захисту прав жінок.
  • Такий законопроєкт вже поданий до Верховної Ради. У пояснювальній записці автори законопроєкту зазначають, що ці зміни мають позитивно вплинути на святкування 8-березня в Україні та повернути йому історичне значення.
  • Як воно буде — побачимо, а поки розповімо, як козятинчани святкували 8 березня.

П’ятниця, 9-та ранку 8 березня. Біля квіткових магазинів черги, в яких треба чекати свого букета хвилин 20, а то й того більше. Першим потрапили в наше поле зору батьки Героя Миколи Лисого Володимир і його дружина Люба. Букети квітів взяли для доньки Юлії та студентки медичного внучки Валерії. З Володимиром в юності разом працювали, тож запитую:

— Володю, дочці і внучці ви красиві букети купили, а Любі ти що купив у подарунок? Люба перебила, каже: «Це він мені найголовніший подарунок долі». «Я — їй, а вона — мені», — підтвердив слова Люби Володимир.

Відео дня

— Щасливої дороги, вам ще під Одесу їхати, а потім у Білу Церкву до Валерії, — сказали ми батькам Героя та пішли на вулицю Василя Земляка по торгових точках. Першою зустріли свою знайому пані Ілону. Запитали у неї, як її привітали з жіночим святом.пішли на вулицю Василя Земляка по торгових точках. Першою зустріли свою знайому пані Ілону.

 — О, квітами родина вітала ще о 6 ранку. Хто не встиг привітати мене вдома, привезли подарунок на роботу: квіти, пляшку вина і шампунь. 

Хотіли сфотографувати жінку з подарунком та вона заперечила: «Подарунок — будь ласка, тільки без мене і квітів, букет великий, я його вже віднесла у машину».

Ще ми поцікавилися, чим привітав Ірину її чоловік Володимир.

— З самого ранку кавоварку разом з кавою і косметику. 

— І квітами? 

— Ні, навіщо квіти, в цей день дорого. Володя у мене добрий господар, тож купує мені подарунки, щоб було і для мене, і для дому.

Зустріли ще одну маму Героя, пані Галину. Запитали, як її вітали в жіночий день.

— Ви знаєте, навіть не очікувала. Наші військові розробили програму, за якою через своїх знайомих привітали квітами матерів, сестер, дружин, бабусь, доньок загиблих воїнів. Дуже вдячна їм, що в такий складний час вони за нас не забувають.

Наташу привітали з жіночим святом її вдячні покупці.

Походили по торгових рядах і повернулися до каскаду квіткових магазинів.

За годину, що були на ринку черги не зменшились, а останнім у черзі стояв пан Леонід. Ми й поцікавилися, кого він гарним букетом хоче привітати. та записали невеличке відео з ним.

З букетом з квіткового магазину виходив Сергій він хоче привітати свою дівчину Олю.

А десятикласницю Настю з жіночим Днем привітав її  хлопець Дмитро.

Близько 13-ї години черги біля квіткових магазинів поменшали. А от водіям, які возили квіти на замовлення перерви між ходками не передбачалося. Трудилися хлопці, щоб раділи жінки, як кажуть на виснаження. Останнє замовлення за нашої присутності було на вулицю Незалежності.

Останніми в поле нашого зору потрапили козятинчанки, які купили квіти для своїх рідних  

 

Коментарі (2)
  • Валя Козюк

    Все вірно.А як гарно звучить
    8- березня.
  • Oksana Kolomiyets

    Така його назва майже по усій Європі,тільки у нас треба робити з цього проблему і витрачати на ,,рішення,,кошти🤦‍♀️

keyboard_arrow_up