Розумні лічильники газу Це як?

Розумні лічильники газу Це як?
  • В Україні розробили «розумні» лічильники газу зі смарт системою. Як пояснили в «Регіональній газовій компанії», прилади обліку поєднують мембранний лічильник та вбудований у корпус смарт-модуль з модемом.
  • Завдяки модему прилад в автоматичному режимі передаватиме до газорозподільної компанії дані про використаний газ.

 Така новація пов’язана з тим, що багато людей під час військового стану покинули свої домівки та не мають доступу до приладів обліку природного газу. Через що в РГК є складнощі з нарахуваннями. Смарт-лічильники усунуть цю проблему. Як запевнив українців керівник напрямку «Розробки та дослідження» РГК Ярослав Хаврель при такому лічильнику все буде просто і зручно, навіть коли господарі домоволодіння нікуди не виїжджали, їм не слід турбуватися про передавання показань на початку кожного місяця.

За повідомленням  РГК, першу партію — 16 тисяч лічильників буде виготовлено вже у ІІ кварталі 2023 року на потужностях українських метрологічних центрів RGC і встановлювати їх мають у новобудовах. Також фахівці газового господарства планують замінювати лічильники, які не пройшли перевірку, на «розумні» лічильники безкоштовно. Тільки це буде можливо після того, як Нацкомісія з регулювання енергоринку та комунальних послуг передбачить для цього кошти.

Яка користь від смарт-лічильника для користувача газу?

Відео дня

Регулярне дистанційне зчитування показників лічильників забезпечує формування квитанцій із фактичними даними щодо кількості використаного газу. Тобто лічильник сам передає в газове господарство об’єм використаного газу і рахунок виставляється за нього. Це зручно для тих споживачів, які регулярно забувають передати показники у встановлені терміни та часто подорожують

Смарт-лічильники газу, окрім власне нарахування використаного газу, мають ще ряд інших позитивних переваг:

Окрім розумних лічильників існують пристрої дистанційної передачі даних для побутових лічильників. Речниця АТ «Вінницягаз» Лариса Логінова повідомила, що їх наразі встановили майже 1,5 тис. споживачів газу Вінниччини. Тепер людям не потрібно щомісяця передавати показання лічильника газорозподільчій компанії, за них це робить модем. Зокрема, мова йде про  модем 104.ua Smart. Цей пристрій встановлюється на лічильник, зчитує дані та дистанційно передає їх в автоматичному режимі газорозподільчій компанії. Всі дані про споживання щодня відображаються у мобільному додатку та в Особистому кабінеті на сайті 104.ua. Вам не доведеться щомісяця передавати показання газового лічильника, а нарахування будуть відповідати фактичному споживанню.

Модеми 104.ua сумісні з найпопулярнішими лічильниками: Самгаз (G1.6-G4), Elster, Metrix, Itron (G1.6-G10).

104.ua SMART-модем:

Гарантія на 104.ua Smart - 24 місяці з дня введення в експлуатацію. Встановлення - безкоштовне.

Як працює модем 104.ua Smart? ⠀

Модем отримує від газового лічильника імпульсні сигнали, що надходять від датчика імпульсів ПЛГ та зберігає їх:

Модем також накопичує і зберігає протягом 90 діб інформацію про час і характер аварійних ситуацій.

Придбати модем 104.ua Smart можна у найближчому 104.ua Клієнтському просторі для споживачів газу.

 

 

 

 

 




















 

Коментарі (9)
  • Olga Czajkowska

    А я думаю,чого сказала,що мій старий лічильник треба на перевірку і поставили новий
  • Михайло Дусанюк

    Поставте такі  лічильники газу як в Азербаджані,............. зразу  - "RGC"- яка  виготовляє на замовлення -104юа.  лічильники газу "підробку"  сертифікатів нема, повірка- нема.? виробника нема? дати вироби.....нема? як рахує ваш "розумний" мембранний лічильник газу "підробка- "Італія - MESURA"  -RGC  куплений в 104юа, "Клієнський простір"  в Козятині. вул Героїв-Майдану 33/4.   відкрийте  пасторт хто купив  MESURA- Італія- в Козятині, вас чекає... ? сюрпріз????
  • Юрий Волынец

    Якщо норм лічильник поставити, який не буде рахувати повітря, то газ коштувати буде в кінці місяця десятки гривень
  • Александр Постол

    Цікаво, звідки цей лічильник буде брати інтернет? Чи може газова компанія проведе всім користувачам газу свій безкоштовний інтернет?

    Albina Hirskaya reply Александр Постол

    Александр Постол ще й заплатити за нього прийдеться!!! Боже що видумують!

    Надія Кучер reply Александр Постол

    Александр Постол це точно,пенсіонерам вже купили смартфони,як обіцяв наш ґарант,хоча не на часі війна

keyboard_arrow_up