Пральна машина не крутить барабан (Новини компаній)

Пральна машина не крутить барабан (Новини компаній)

Після запуску пральної машини помітили, що вона працює неправильно й не крутить барабан? У цьому випадку вам необхідно одразу звернутися за кваліфікованою допомогою. Досвідчені майстри швидко виявлять причину несправності й відновлять працездатність побутової техніки.

Зазначимо, що вартість ремонту пральної машини Львів ваше місто чи будь-який інший населений пункт України, залежить від складності несправності й необхідності встановлювати нові деталі.

Що потрібно зробити до приїзду майстра

Правильна послідовність дій дозволить вам уникнути витікання води й підтоплення. Ви повинні:

  • натиснути кнопку відключення техніки;
  • відключити машинку від електромережі;
  • поруч з машинкою на підлозі розкласти ганчірку;
  • під фільтр аварійного зливання води поставити тарілку чи іншу ємність;
  • викрутити фільтр і злити воду;
  • відкрити дверцята машинки й дістати одяг.

Якщо ви навіть теоретично не знаєте, де розташований фільтр для зливання води, достатньо виконати перші два пункти й чекати на приїзд фахівця.

Якщо вам вдалося злити воду й дістати білизну, спробуйте бережно прокрутити барабан рукою. Не вдається? Ймовірно, в середині є сторонній предмет або зламалася якась деталь.

Барабан легко крутиться? Проблема в функціонуванні електронного блоку керування побутовою технікою.

Одна з поширених проблем – перевантаження пральної машини. Сучасна техніка має спеціальний датчик, який спрацьовує, коли білизни забагато – він блокує обертання. Достатньо розвантажити барабан і пралка буде працювати нормально.

Поширені причини, чому пральна машина не крутить барабан

Ремонтники виділяють три основні причини, з яких побутова техніка перестає обертати барабан:

  1. У середину машинки потрапила стороння річ. Щоб дістати її, потрібно демонтувати нагрівальний елемент і розібрати техніку. Так вдасться дістати річ, яка блокує обертання. Доволі часто предмет потрапляє у простір між баком і барабаном. У цьому випадку потрібно буде демонтувати й бак. Цю роботу варто довіряти лише досвідченому фахівцеві, який добре розбирається в будові побутової техніки.
  2. Проблеми в функціонування підшипників. Найчастіше вони виникають, коли деталь зношується через активне використання машинки без належного та своєчасного технічного обслуговування. Варто додати, що проблеми з підшипниками можуть призвести й до протікань води. Щоб усунути несправність, необхідно встановити нові підшипники, які підходять конкретній моделі техніки.
  3. Несправність електронного модуля. Це найбільша проблема, з якою можуть зіткнутися власники пралки. В переважній більшості випадки провести ремонт модуля неможливо, потрібно купувати новий блок.

Якщо вам потрібна фахова допомога досвідчених ремонтників, звертайтесь до сервісу побутових послуг Майстер911. Залишити заявку ви можете на сайті компанії master911.ua/uk. Фахівці компанії оперативно реагують на всі звернення!

keyboard_arrow_up