Новий спортінвентар подарували ще двом школам на Вінниччині (Пресслужба БФ)

Новий спортінвентар подарували ще двом школам на Вінниччині (Пресслужба БФ)
  • Ще дві школи на Вінниччині отримали спортінвентар від Благодійного Фонду Миколи Філонова «Українській Альянс». Благодійники у співпраці з Благодійного Фонду «МХП-Громаді» вже другий рік поспіль продовжують надавати на запит шкіл необхідне спорядження для занять спортом.

Як розповідає Микола Філонов, він виступив з ініціативою такої акції коли дізнався, що в окремих громадах та районах області не передбачено фінансування закупівлі спортивного спорядження для шкіл.

Керівник Благодійного Фонду “Український Альянс” Микола Філонов

“З того часу ми завезли необхідне у десятки шкіл. Кожен раз це вибух емоцій, щасливі діти та викладачі.

Варто наголосити, що в умовах військових дій в Україні, діти найуразливіша категорія. Спорт, активності і підтримка це те чого вони найбільше потребують. Вони наше майбутнє і майбутнє нашої країни», – каже Микола Філонов.

Микола Філонов підкреслює, що акція «Спорт заради Перемоги!» триває. Отже, благодійники очікують нових заявок від шкіл Вінниччини.

В селі Бережани благодійників зустрічають діти та педагоги, біля гарненької школи з ошатними уквітчаними клумбами в яких живуть садові скульптури. Розповідають що беруть участь у Всеукраїнських спортивних іграх «Пліч-о-пліч».

«Сьогодні ми одержали благодійну допомогу від Фонду Миколи Валерійовича Філонова. Допомога у вигляді спортивного інвентарю. Ми дуже цінуємо цей момент, нам цей інвентар був дуже потрібний. Тому що школа достатньо наповнена дітьми на сьогодні. У нас гарна позитивна динаміка на майбутнє по наповнюваності класів. В нас дуже активні є спортивні команди активне спортивне життя закладу», – каже заступник директора села Бережани Інна Роїк.

Діти та вчителька фізкультури дуже зраділи новому спортивному спорядженню. Їм привезли: тенісний стіл, набори для настільного тенісу, набори для бадмінтону, гімнастичні мати, скакалки, гімнастичні обручі та різноманітні м’ячі.

«Працюю в даній школі вчителем фізичної культури, маю гарних діток. Дітки це мої вихованці, я їх дуже люблю і поважаю. А найулюбленіший урок у них зараз це, мабуть, фізична культура, тому що дітей зі спортзалу, я не можу сказати, щоб вони вийшли навіть на хвилиночку. Вони не залишають стіни цієї спортивної зали, що мене дуже радує. Радує о дітки дуже хочуть займатися, але на жаль у нас не вистачало спортінвентарю», – розповідає вчителька фізичної культури ліцею села Бережани Катерина Гирко.

Вчителька демонструє грамоти та подяки, які вибороли її вихованці. Самі юні спортсмені, тим часом радо заходились випробовувати новісінький спортивний реманент. У спортзалі вчинився міні турнір з баскетболу.

«Мій улюблений вид спорту волейбол. Брали участь у змаганнях і не одних. Ми взагалі займаємось усіма видами спорту, але по трошки. Ми брали участь у змаганнях з волейболу, займалися, по вечорах ходили на тренування зайняли п’яте місце. Брали участь у змаганнях з баскетболу, в районі зайняли перше місце, а в області третє», – розповідає Ангеліна Демчук, учениця 9 класу.

 «Я займаюсь волейболом, баскетболом і бадмінтоном трохи ну і легка атлетика. Мій улюблений вид спорту це волейбол, ми в нього часто граємо з друзями. Нам привезли нові м’ячі дуже зручні, класні. Наші вже не такі нові і ними не дуже зручно грати. А нові м’ячі які нам привезли дуже зручні, ми вже сьогодні їх випробували», – каже Олексій, учень ліцею села Бережани.

В ліцеї села Уладівське новий спортивний інвентар спричинив імпровізоване свято. Благодійників зустріли школярі в національних костюмах та з короваєм. А вчитель фізичної культури, який виховує спортсменів уже 38 років радів такому дарунку разом з дітьми, які одразу провели випробування спортивного реманенту.

«На даний час ви знаєте, яка в нас ситуація в нашій державі. І наша задача, дітей відвернути від цієї біди, яка прийшла в нашу державу. Щоб вони менше на це звертали увагу, а займались фізичною культурою, займалися спортом. Я хочу подякувати представникам благодійного фонду, що зробили таке свято, не тільки сьогодні, а й на майбутнє для наших дітей.  

Ви бачите цей інвентар. Сьогодні у нас є така школа, як НУШ до нас вони вже прийшли, це п’ятий і шостий клас, де потрібно не менше чим 12 модулів на рік. Тобто три модулі на кожному уроці має бути. До сьогоднішнього дня у нас цього інвентарю не вистачало. Ми шукали чим замінити, ми думали, які модулі можна провести, щоб знайти інвентар, щоб діти мали чим займатися.

Сьогодні я побачив і в мене очі засвітилися, а потім діти побачили і в них також очі засвітилися. Їм буде цікаво, а мені тим більше буде чим проводити модулі», – каже Юрій Сімчук, вчитель фізичної культури ліцею села Уладівське.

keyboard_arrow_up