Ян-Джавелін на Вінниччині, Джавеліна в столиці. Як називали немовлят в Козятині?

Ян-Джавелін на Вінниччині, Джавеліна в столиці. Як називали немовлят в Козятині?
головний спеціаліст Козятинського відділу ДРАЦС у Хмільницькому районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Оксана Долюк

З початку повномасштабного вторгнення в Україні станом на 2 травня народилося 36 тисяч 425 дітей. Скільки з'явилося діток у нашій громаді, скільки пар одружилося та розлучилося  – ми дізналися у місцевому ДРАЦСі

Як повідомила головний спеціаліст Козятинського відділу ДРАЦС у Хмільницькому районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Оксана Долюк, з початку року в нашій громаді зареєстровано 129 дітей, із них 68 хлопчиків та 61 дівчинка. Від початку війни з 24 лютого 2022 року народилося 82 дитини із них 13 діток, батьки яких є внутрішньо-переміщеними особами. Популярними серед дівчаток Козятинської громади дівчаток батьки давали імена Соломія, Софія, Єлизавета, Олександра.

Серед хлопчиків. Максим, Матвій, Тимофій.

З рідковживаних імен нашої громади були — Лада, Аделіна, Андріана, Ясмін, Жасмін, та одне подвійне ім’я Варвара-Вікторія. Серед хлопчиків рідкісні імена це Дамір, Роберт, Мойсей, Тімур, Устим.

Відео дня

За 4 місяці цього року в Козятинському відділі ДРАЦС зареєстровано 125 шлюбів,  із них 88 пар стали на весільний рушник від 24 лютого. Слід додати, що за час війни в нашому краї майже не стало розлучень. До того ж почастішали випадки, коли хтось з пари є  військовослужбовцем. 

Щодня, крім вихідних,  до Козятинського відділення ДРАЦС подають заяви на одруження від 1-3 пари. 

За повідомленням Міністерства юстиції по всій Україні від початку війни народилися 36 тисяч 425 дітей. Причому найбільше з них (3640 малюків) з'явилися на світ у Львівській області. Нагадаємо станом на 10 квітня тільки у Києві з початку повномасштабної війни народилося  1 тисяча 189 дітей в той же час побралися 1 тисяча 439 закоханих пар.

Бойові дії так вплинули на батьків немовлят, що вони стали називати бойовими іменами зокрема на честь американського протитанкового ракетного комплексу Javelin Батьки маленького жителя Вінниччини назвали свого сина Ян-Джавелін, а дівчинці з столиці батьки дали ім’я Джавеліна. 

Серед популярних імен в Україні  Топ-10 склали: Олександр, Артем, Богдан, Володимир, Максим, Михайло, Ярослав, Данило, Василь, Марк.

Серед дівчаток: Христина, Ольга, Ксенія, Анастасія, Кіра, Дар’я, Олександра, Яна, Тетяна, Ніколь.

Серед рідкісних імен хлопчиків Аскольд, Тагір, Авенір, Леон, Кавай, Герман, Йонатан, Даміан, Ліам, Дорофей

Серед дівчаток – Іва, Муза, Ідея, Гелія, Злата, Греза, Аніта, Марта, Іскра, Карелія, Неоніла, Дорофея, Ангеліна. 

Читайте також:

Арка Сигналу засяяла новими барвами

«Калина» подарувала воїнам ЗСУ оберіг в образі «Бандеро-смузі»


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up