Як нам захищати свої права як споживача

Як нам захищати свої права як споживача

Всесвітній День захисту прав споживачів відзначався 15 березня.

Датою для святкування цього дня була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді 1961 року, в якому він назвав основні права кожного споживача. Вони залишаються актуальними й досі. Це право на безпеку, на інформацію, на вибір і на захист своєї думки.

Зараз у цей день прийнято говорити про інші найважливіші принципи взаємодії виробника і споживача товарів. Зокрема, на всіх рівнях сьогодні декларується право людини на відшкодування збитку при купівлі неякісного товару. Крім того, в цьому аспекті зараз розглядається і право кожного з нас на проживання в здоровому навколишньому середовищі.

 

Відео дня

День захисту прав споживачів відзначають з 1983 року. Тоді свято закріпили в міжнародному календарі.

 

До нас часто звертаються люди за роз’ясненнями, як відстояти права споживача і куди можна звернутися.

 

В Україні захистом прав споживачів займається Державна служба України з питань безпечності торгових продуктів та захисту споживачів. Управління Держпродспоживслужби у Вінниці знаходиться на вулиці Максимовича, 19. Контактні телефони: (0432) 65-88-00 Факс (0432) 57-03-01 E-mail [email protected]

 

Також можна звернутися через інтернет, написавши листа в управління (посилання: http://www.vingudpss.gov.ua/kontakti).

 

Гаряча лінія захисту споживачів: (0432)65-88-44

 

Наше управління Держпродспоживслужби у Козятинському районі знаходиться на вулиці Білоцерківській, 3а (с. Сокілець). Телефони для звернень: 2-78-39, 2-26-39. Як повідомив газеті в. о. начальника управління Віталій Кравець, до складу управління входять відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарії і відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

По всіх інших питаннях потрібно звертатися у Вінницю.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up