Вербна неділя в Козятині

Вербна неділя в Козятині

Погода не підвела

Вербна неділя — це  одне з великих релігійних свят. От тільки гучно його не відзначають. Адже  воно припадає на останній тиждень Великого посту, або ще, як його називають, “Білий піст”. Напередодні Вербної ввечері приносять вербу додому, а ранком ідуть з нею до церкви, щоб придати її освяченню. За повір’ям древніх, люди поклоняються вербі. Тому що верба — це велике дерево, яке найперше розцвітає. Квітуче дерево повинно ніби передати здоров’я та красу.

Ми побували в трьох церквах міста: самої близької за духом Українсько церкви Пресвятої Богородиці, храму Ікони Божої матері “Почаївська” та Серафима Саровського. В усіх трьох церквах було багато вірян. Приємно, що в церквах московського патріархату службу Божу проводять українською мовою.

Не сподобалось, що лиця прихожан  в усіх трьох церквах без винятку були без щирої української посмішки. Посмішка жінки, як і верба, також є чародійною. Вона надихає і лікує від різних хвороб...  

Відео дня

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:06 Минає рік, як ми втратили Захисника з Козятина Юрія Родюка 17:23 На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу 16:08 Козятинчанин у Вінниці наїхав на «зебрі» на школяра. Хлопчика доправили у травматологію 15:20 Семикласники ініціювали створення скейт-парку у Козятині Від читача 10:11 Загиблому в Маріуполі Артему був 21 рік - петиція про присвоєння звання Героя України 14:00 Живий коридор для Героя. На щиті повертається до рідної домівки Іван Білоус 13:04 У Козятині відбувся шаховий турнір. Перше місце — за першим ліцеєм photo_camera 11:39 Пам’ятнику-паровозу у Козятині «підбили око» 11:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:00 На наступному тижні знову будуть зміни в розкладі руху електропоїзда Козятин-Фастів 09:17 У Козятині полеглому Захиснику Іллі Завальному відкриють меморіальну дошку 08:04 Важко даються ігри на виїзді 08:00 На календарі 22 жовтня. Відключення світла не прогнозують (Оновлюється)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up