Нічний рейд: козятинська поліція не сидить в засідках і не чатує, щоб когось покарати

Нічний рейд: козятинська поліція не сидить в засідках і не чатує, щоб когось покарати
  • Останнім часом нашим містом стали ширитись чутки, що наша поліція бездіє, коли молодь порушує комендантський час. Молоді люди непристойно ведуть себе після 23 години.
  • Називалися місця збору молоді — це міський сквер, стадіон Локомотив, площа міста і «Тинок». Нам зателефонували поліцейські і запропонували зробити разом з ними нічний рейд.
  • Ми вибрали ніч четверга (11 серпня) і разом з ними поїхали

Коли ми зустрілися з поліцейськими до початку комендантської години залишалося 10 хвилин. Вони нас запитали куди ми хочемо поїхати, щоб поспілкуватися з молоддю, яка порушує комендантську годину та громадський порядок. Ми кажемо, що були сигнали від літніх людей, які проживають на вулиці Грушевського, що навпроти міського парку.

Виждавши хвилина в хвилину, о 23.00 ми поїхали у рейд. Першою нашою зупинкою була центральна площа міста. Перевірили лавку закоханих, площу в бік міської ради та в бік вулиці Пилипа Орлика. На площі міста ні душі, про що засвідчили фотографіями.

Відео дня

З площі взяли курс до міського парку. Тільки біля АТБ зупинились. В 23.10 вулицею Пилипа Орлика йшли двоє людей, чоловік і жінка  — працівники «Чистого міста». Їх зупинили поліцейські, пересвідчилися, що це вони і відпустили. Кажуть, вже майже півроку ці двоє кожного разу йдуть з роботи в один той самий час і зустрічаються на тому самому місці. Ми знаємо, що це працівники «Чистого міста» та час такий, що краще ще раз пересвідчитись, що це вони. 

Міський сквер перевіряли з чотирьох сторін. Від вулиці Пилипа Орлика було найгучніше. Там давали знати двоє чи троє чотирилапих. Заговоривши до них вони замовкли, ніби їх там вже не було. У всякому разі коли ми на центральному вході і заходили в парк з вулиці Склярова, песики вже мовчали.

На вулиці Грушевського ще один порушник комендантської години. Чоловік гостював в близьких йому людей і не розрахував, що з палицею в руках від не встигне до початку комендантської години добратися додому. Поліцейські перевірили документи порушника помістили його в базу даних і винесли попередження, якщо він ще раз порушить комендантську годину, тоді на нього складають протокол. Поліцейський нам пояснює:

— Зараз важкий час для всіх. Написати протокол на особу з інвалідністю, це його озлобити на своє життя. Дивіться, —  каже він, — тюрма ніби велике покарання, але вона мало кого виправляє з стежки злочинності. Попередження для людини порою буває дієвішим для суспільства ніж покарання. 

Поліцейський розповідає, а я ловлю себе на думці, що таки поліція вже трохи з народом. Хто міг почути від поліцейського таку думку. Я пригадав, як в часи горбачовського сухого закону двоє залізничників зайшли випити по склянці вина, на першому поверсі колишнього універмагу. Коли тільки відійшли, двоє міліціянтів тут, як тут. Роботяги кажуть до міліціонерів: — Хлопці, ми ж не п’яні, ми випили по стакану вина. — А більше й не треба! — зухвало сказали вони — і повели роботяг залізничників у відділок.

На стадіоні «Локомотив» — суцільна темрява, тиша і з людей ні душі. Поліцейський каже:

— Ми кожної зміни всі ці місця самі фотографуємо і викидаємо в соцмережі, щоб люди читали, що всі місця довоєнного збору людей нами контролюються. Не можемо ми сидіти в засідці і чекати, поки якоїсь суботи в міський парк прийде група галасливої молоді. 

З стадіону ми їхали до «Тинка» та на перехресті вулиць Незалежності та Куликівського зустріли екіпаж Валентина Порхуна. До 3-х ночі вони патрулюють вулиці, а на ранок на роботу, її ніхто не відміняв. Поліцейські кажуть:

— Так, в такому режимі ми працюємо з перших днів повномасштабного вторгнення, ще один екіпаж мотається по селах. Бійки майже кожного дня. Селяни підкидають нам роботи

Біля «Тинка» нічне сяйво і теж нічна тиша. Їдучи до відділку поліції на вулиці Січових стрільців зустрілася пара молодих людей. Чому порушили комендантську годину? У них пояснення просте. Погано стало супутниці чоловіка, яка судячи з зовнішнього вигляду перебуває на останньому місяці вагітності. Поліцейські запропонували майбутній породіллі викликати до неї швидку допомогу. Тільки жінка не виглядала настільки слабкою, як бойовитою. Відрубала, що було на думці у слабкої статі, підігрітої оковитою

— Швидка? Мені і на… не треба, а в поліцейську машину я за принципа не сяду. Що вам від нас треба? Ми самі підем, — сказала вона. 

Щоб жінка була не вагітною була б в тому епізоді зовсім інша розмова. А так відпусти її, як кажуть з миром. Вона коваль своєї долі, а от малюка, який ще не з’явився на світ дуже шкода. Адже в утробі матері він стає п’яничкою.

Читайте також:

У нашому районі чоловіки пішли в ліс та… отримали повістки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ігор Чмерук

    А в працівників РІА є перепустки на пересування в комендантську годину???
  • Yessipenko Nick

    Страшна така світлинка. Листав стрічку- думав капець комусь зробили

keyboard_arrow_up