Сніжки, вода в криниці, слизька дорога та закономірність снігопаду в лютому

Сніжки, вода в криниці, слизька дорога та закономірність снігопаду в лютому
  • Зима цього року багата на сюрпризи:
  • Водохреща без льоду, морозна погода в січні. Потім така відлига, що навіть активізувалися кліщі. У ніч з 8-го на 9-те лютого знов засніжило.
  • Як сприйняли наші земляки чергові примхи погоди

Першою, з ким ми ранком 9-го числа спілкувалися, була гімназистка молодших класів Софія.

— Не знаю, це добре чи погано. Для лиж снігу випало мало. Можна ліпити сніговика чи пограти у сніжки. На дорозі вже не було болота і добре було йти до гімназії, а коли цей сніг знов ростане, знов буде на дорозі багато води і болота.

Відео дня

Пані Валентина каже:

— Взимку сніг — це добре, тому що на весну в криницях буде хороший рівень води і чим більше випаде снігу, тим краще. В наші посушливі літні місяці сніг в лютому — це наче дар природи.

Пані Тетяна з подругами на зупинці автобуса чекала маршрутку.

— Йти дорогою копно, а добре це чи погано, що випав сніг? Переконана в тому, що сніг в лютому не природне явище, а природна закономірність.

Пан Володимир каже:

— Снігу випало не багато, йти важко, але не так важко, як було ходити в зими років 10–12 тому. Тоді другорядні дороги чистили тоді, Коли снігозбиральна техніка надходила з сіл. Погано, що Козятинський район ліквідували, тому що коли б тепер випало стільки снігу, то нам би ніхто не допоміг.

Поспілкувавшись з перехожими ми пішли до водіїв.

Першим на питання, як дорога відповів Влад двома словами: слизька і вкатана.

Пан Василь каже: їхати можна, бувало і гірше.

—Снігу випало «жменя», якби його відразу почистили, то й не було потреби посипати дорогу сіллю. Наші комунальники вже, як закономірність цей момент проспали. Коли дорогу вкатали, її вже тільки посипати, — сказав водій помаранчевої трійки.

Пані Людмила каже: швидкість вибирає водій, виходячи із технічного стану своєї автівки. Коли гума добра, такою дорогою можна їхати зі швидкістю 50, на поворотах 20.

Ще ми запитали водійку звідки пані Людмила їде і де по місту почищена дорога?

— Іду з району 3-ї школи. Не знаю, то дорога почищена чи вкатана, автівку, що чистить від снігу дороги, я бачила.

Водій пані Тетяна проїхала зовсім небагато від вулиці Івана Франка до залізничного переїзду. Каже, що на поворотах дуже слизько і вона своїм залізним конем їде із швидкістю 30 км. на годину.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up