Щоб спуститися до пенсійного фонду, треба пенсіонерів забезпечити санями

Щоб спуститися до пенсійного фонду, треба пенсіонерів забезпечити санями
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулася пенсіонерка солідного віку Антоніна.
  • Жінка просить, щоб у «Чистому місті» звернули увагу на людей, які відпрацювали своє і зараз заслуговують на повагу. «Взимку до Пенсійного фонду по слизькій дорозі неможливо йти.
  • Нехай дорогу чимось посипають чи ставлять на горбу санчата», — казала вона.

Сімдесятипятирічна Антоніна має за своїми плечима 54 роки робочого стажу. Тридцять вісім вона працювала на залізниці. Після виходу на пенсію чотири роки працювала в торгівлі, і ще 12 років доглядала за хворими людьми. Гостею Пенсійного фонду вона рідко буває, а от на горб із горба взимку по слизькій дорозі провулку Олега Ясінського їй доводиться ходити майже щоденно.

— Я в Пенсійному фонді вже й забула, коли була. У цьому, що біля водокачки, ще не була ні разу. Але мова не про це. Я не розумію, як так, сама назва «Пенсійний фонд» має стимулювати працівників комунальної сфери до шанобливого ставлення до пенсіонерів. А там пройти неможливо, слизота така.

Ми зустрілися з пані Антоніною, коли температура на вулиці була плюсова, і те, про що вона говорила нам день тому, у відлигу стало не актуально. Але взимку відлига на ковзанку може перетворитися за кілька годин.

Відео дня

— Другорядні дороги в ожеледицю комунальники не посипають. Але одну з другорядних, де Пенсійний фонд, можна посипати. Я вже казала, коли така проблема з посипанням доріг, то нехай нам поставлять на горбі сани і ми будемо спускатися ними.

Звісно, я жартую, але в кожному жарті якась і частинка правди є.

— У такому разі треба, щоб санчата хтось догори вивозив.

— Нікому не треба вивозити, тому що під гору по зледенілій дорозі легше йти і сани кожен собі може вивезти сам. З саньми, то так, до слова, ви цього не пишіть, а то будуть сміятися з баби.

— Як не писати? Всі розуміють, що це жарт, а от у комунальній службі через жарт з санями краще запам’ятають, що на провулку Олега Ясінського треба дорогу посипати. — Добре, тоді прізвище моє не називайте, —  погодилася з нами Антоніна.

Якщо пані Антоніна з саньми жартувала, то Іван Петрович пропонує від вулиці Незалежності до Пенсійного фонду протягнути поручень з мотузки на повному серйозі. Людям солідного віку там справді дуже важко пересуватися, коли лід під ногами.

На даний час потреби в посипці дороги на колишньому провулку Лікарняному немає. А коли там дорога знов обледеніє, то ділянку дороги від вулиці Незалежності до Пенсійного фонду треба посипати, аби пенсіонерам було безпечно ходити. 

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталя

    І не тільки до пенсійного,а дальші до Водокачки взагалі каток
  • Людмила

    Так. Згодна із засмученням жіночки. Тротуару там взагалі немає. Інвалідам туди добиратися також невесело.
  • Оля Дитрых

    Отож

keyboard_arrow_up