Протеїни — не для всіх

Протеїни — не для всіх

Здоровий спосіб життя — це супер! Правильне харчування, фізичні навантаження та відмова від шкідливих звичок дуже швидко покращує самопочуття. Але деякі козятинчани перебільшують в прагненні оздоровитися та досягти швидших результатів у тренуваннях. Наприклад, використання спортивного харчування (серед необізнаних людей — “протеїнів”) виправдовує себе тільки при професійних заняттях спортом. Якщо людина, особливо в немолодому віці, робить пробіжку та нескладні фізичні вправи, то вживання “протеїнів” користі не принесе.

Склад таких сумішей дуже різний, це тема для окремої статті. І професійні спортсмени в цьому прекрасно розбираються та не будуть вживати все підряд. Проблема саме в фізкультурниках та продавцях спортивного харчування. Деякі козятинчани немолодого віку викладають у соцмережах відео, де вони п’ють після пробіжки “протеїни”. Тим самим вони закликають інших купувати у них та вживати ці суміші. Але це зайва та часом шкідлива ідея. Якщо “протеїн” дійсно має 80% протеїну (білка), то без важкого тренування — це просто навантаження на нирки. А якщо в “протеїні” більше вуглеводів (гейнер), то людина отримає зайві калорії і ніколи не схудне.

Так само з вітамінами. Якщо немає великих навантажень, вітамінів багато не треба. Гіпервітаміноз нічого гарного не принесе. Грамотно побудувавши свій денний раціон харчування, отримуючи регулярні фізичні навантаження та відмовившись  від шкідливих звичок, можна оздоровитися та підтримувати гарну фізичну форму — не вживаючи спортивного харчування. До речі, ще й гроші зекономите, бо це дороге задоволення.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up