Фаустпатрон для ЗСУ, дешева гречка й дорогі огірки. Огляд цін на ринку

Фаустпатрон для ЗСУ, дешева гречка й дорогі огірки. Огляд цін на ринку
  • Що по чому? Раз на місяць ми робимо огляд цін на ринку і порівнюємо їх з попереднім місяцем.
  • У кінці жовтня значно подорожчали деякі овочі і курятина.
  • А от ціни на м’ясо, крупи, молоко поки стабільні

Ринок на вулиці Василя Земляка у вівторок, 24 жовтня, був не багатолюдним. Продавці деяких торговельних точок закрилися, не відпрацювавши до 12 години. У центрі уваги покупців була недорога квашена капуста декількох видів та сало — від 40 гривень до 180 за кіло, яким торгували у павільйоні. 

— У неділю було — 200, а сьогодні — вівторок, то менша ціна, — казали продавці свинини. — Закупка свиней висока. У людей безгрошів’я, долар на місці, ціна бензину тривалий час на одному рівні, а фермери курятини щотижня ціни піднімають. Ціни на філе курки зашкалюють. 

Автор статті каже продавчині павільйону, що два дні тому брав курятину: стегно по 107 і 139 — філе курки. 

Відео дня

— Не там ви курятину купуєте, — сказала продавчиня.

Дині останні, за них правлять 75 гривень за кілограм. Кавуни ще в кінці минулого тижня були по 35 гривень за кіло, а у вівторок, 24 жовтня,  їх не стало чи ми не знайшли.

Лимони коштують від 70 до сотні гривень. Продавець пояснює, ті, що дешеві, то турецькі, вони не соковиті. Шарон продавали по 170 гривень за кілограм.

Хороший виноград від місцевого виноградаря в середньому 80 гривень за кілограм. За привозний, заморський без кісточок правлять 100 гривень за кіло.

Щодо овочів, то їх ціна за місяць зросла. Помідори — від  55 до 75 гривень за кілограм. Перець болгарський — від 40 до 80 гривень за кілограм, баклажани ми знайшли по 45 гривень, капуста — 15, пекінська — 40. Морква, порівняно з вереснем, додала в ціні 10 гривень. Тепер її можна купити по 20 гривень за кілограм. Ми знайшли моркву за ціною — три гривні за якістю непогана, а от за розміром вже занадто маленька. Ціна на цибулю з 12 гривень за кіло стрибнула до 20.

Часник у цей день можна було купити і по 70, і по 100, і по 130, і навіть по 180 гривень за кілограм.

Червоний буряк нового врожаю у ціні не змінився. Місяць тому його продавали по 20 і тепер він коштує стільки ж. Тепличні огірки — по 80 гривень за кіло.

Вибір риби невеликий. Продавали карась по 55 гривень і по 100 — короп. Невеликий судак, окунь і великі товстолоби продавали по 55- 65 гривень за кіло.

Ціна на м’ясо тримається в тих межах, що й місяць тому: 160 гривень — лопатка і задня частина. На десять гривень подорожчала шия і філейна частина, тепер їх продають по 180, а подекуди — по 190 гривень за кілограм.

Філе курки від 139 до 141, курка домашня — 120 гривень, качка  — 150 за кіло.

Олія соняшникова за акцією від 38 до 50 гривень за літр.

Ціни на молочні продукти майже не змінилися. Молоко  від 30 до 35 гривень за півторачку. Сир від 120 до 140, сметана сепараторна 100 гривень за півлітра, сир — 100 гривень за кіло, гладущикова сметана — 50 гривень за півлітра, сироватка —10 гривень за півторачку. Масло домашнє — 400 гривень кіло.

Курячі яйця з птахоферми — 50 гривень за десяток. Десяток яєць від домашньої курки були лише в одної продавчині і правила вона за них трохи багато 7 гривень за яйце.

Щодо круп, то продукт для діабетиків гречка — 24 гривні за кіло. Рис круглий — 50, пропарений — 44, булгур із вермішеллю — 58 гривень за кілограм, булгур звичайний — 50.

Мед  50-60 гривень за півлітра. Цукор десь впав у ціні на гривню, десь залишився за ціною вересня. Тепер його можна купити по 32-34 гривні за кілограм.

Апетитною виглядала копчена м’ясна і рибна продукція. Домашня ковбаса, окіст — 350 гривень за кілограм, копчений товстолоб, як і копчене сало — 250 гривень за кілограм. Як говорили самі покупці вулиці Василя Земляка: копчені продукти — то на любителя.

  На ринку привертає увагу незвичайна ємність, у яку збирають гроші на ЗСУ. Це труба від гранатомета, яку передали воїни з фронту

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up