«Буде один вхід і вихід, як у всіх великих містах»

«Буде один вхід і вихід, як у всіх великих містах»
  • Під пилку. На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» надійшло повідомлення від козятинчанина пана Романа.
  • Чоловік занепокоєний, що на стадіоні зрізають дерева. «Ще не так давно стільки зелені було, прийшли знавці з озеленення, стали кронувати дерева. Залишилось тих дерев, наче чуб на лисині.
  • Прийшли другі і знов пиляють. Приїдьте, може ви припинете це знущання над природою»

Через годину після дзвінка пана Романа ми вже були за вказаною адресою. На місці події ми помітили в робочому вбранні директора стадіону Володимира Шурмана та його 68-річного помічника Михайла. Директор стадіону одразу здогадався про ціль приїзду журналіста.

— На кожне дерево у мене є дозвільні документи за висновком лісопатолога. Пронумеровано 81 дерево. Дивує інше, ще нічого не зрізав, тільки пилку привів у дію, і вам вже подзвонили. Для природи ми не робимо нічого поганого, скоріше робимо корисну справу. Якщо ви будете вести запис, то треба піти в кабінет і взяти документи, я ж не просто так став та й ріжу дерева, — каже директор стадіону.

Відео дня

Ми йшли стежкою понад Водокачкою і Володимир розповідав, які дерева будуть видалятися і чому. Під пилку здебільшого потрапили осокори, які кронували раніше, старі тополі, які віджили своє. Ще ми бачили пеньки від молодих дерев. Їх зрізали, бо вони заважали іншим деревам. 

— За планом, треба видалити 81 дерево. Двадцять дерев я можу зрізати сам з працівниками в робочий час. Решту пронумерованих дерев мають зрізати спеціалісти за допомогою спецтехніки. Не можу вирізати біля фінського будиночка, біля трибун і біля майданчика з пляжного волейболу та біля електроліній. Де можу зрізати, там зріжу.  Навіщо платити гроші спеціалістам, які за кожне видалене дерево беруть плату 2-3 тисячі, коли їх можна зекономити для дітей садочка чи на дрон. 

— Коли завершите видалення хворих дерев, що на стадіоні плануєте зробити?

— Плануємо поставити додаткові лавочки та сміттєві баки, хочемо, щоб люди приходили на стадіон, як у парк. Для людей солідного віку хочу поставити сидіння з колод посередині зі столиком, щоб вони могли посидіти і відпочити.

— Так на лавочки треба фінансування…

 — Ми плануємо поставити 5 добротних лавочок тільки біля входу, а на всій території поставимо лавочки, які можемо зробити самі. Я на посаді чотири місяці і знаю, що наша молодь трохи не вміє відпочивати. Сміттєвих баків є біля кожної лавочки. А вони  взуття в болоті витерли серветкою і кинули під ноги, а людям старшого віку не хочеться відпочивати там, де валяється сміття. Лавочок поставимо в достатній кількості. Стільки ж біля них буде сміттєвих урн. Тільки смітники, які будуть стояти близько до води, треба прив’язувати. У мене такого не було, та з розповідей колег знаю, що бували випадки, коли сміттєві ємності кидали у воду і топили. Після того як розтанув лід, працівники  стадіону щоденно з води виловлюють купу сміття. Так що не в образу молоді, з ними  треба проводити виховну роботу і краще це могли б робити любителі природи з числа їхніх ровесників.

Ще ми запитали у директора стадіону, що він планує після того, як видалять хворі дерева.

— Все треба робити в комплексі. Я вже просив «Чисте місто», щоб вони розрівняли той бугор землі і вивезти гілля, та погода заважає.

— Гілля куди плануєте вивезти? 

—То не моя проблема, а «Чистого міста». Я не знаю, куди вони його везуть. 

Хочу заблокувати прохід стежкою над водою. Тудою на стадіон приводять собак і не дивляться за ними. А коли потепліло, то на стадіоні було багато мам із дитячими візочками. Де діти, там і собаки, які гуляють практично самі. 

Хочу, щоб молодь добре відпочивала і люди старшого віку були задоволені прогулянкою парковою зоною. Порядок на стадіоні буде тільки тоді, коли на стадіоні буде один вхід і один вихід. Коли зверху на голови людей нічого не буде падати і вони навіть у темну пору доби можуть безпечно ходити стадіоном.

ВРІЗ: «За планом, треба видалити 81 дерево. Двадцять я можу зрізати сам із працівниками. Решту мають зрізати спеціалісти»

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ангелина Колосенко

    Якщо буде ходити і давати в морду малолітнім у€6анам то через неділю ніхто і смітити не буде і шкодити
  • Нина Кучерявая

    Поки молодь не буде слідкувати за своїми ж однолітками, то порядку не буде. Подивіться що кожен вечір робиться на великому базарі...
  • Светлана Лещук

    Хай Бог благословить Вас ,а ми будем щиро вдячні за таку роботу)
  • Геннадий Ткачук

    Знаю Володимира як справжнього героя цієї проклятої війни весною
    22 під Авдійовкою
    ,та восени 22 під Бахмутом ,підлеглі його називали наш батя

keyboard_arrow_up