Їхали у клуб, а були у затишному будинку культури Медведівка відзначила свої іменини

Їхали у клуб, а були у затишному будинку культури Медведівка відзначила свої іменини
  • Скільки Медведівці років достеменно не відомо, але цими вихідними відзначали іменини села.
  • Нині, на другий рік повномасштабної російської навали, в Медведівці 90 відсотків жителів становлять жінки. Прекрасні і премудрі роблять все, щоб допомогти ЗСУ і якнайшвидше повернути своїх хлопців з перемогою додому.
  • А День села чим не привід, щоб зібрати захисникам України допомогу.

Приїхали ми в Медведівку десь за півгодини до початку святкового заходу. В цей час на подвір’ї сільського клубу для дітей громади тільки почали монтувати надувні гірки. Поцікавилися ціною. Вона виявилася символічною — 4 гривні одна хвилина дитячих розваг.

У майстрині святкових зачісок Оксани Гуменюк кипить робота, ще з бігудями сиділа одна з вокалістів «Яворини». Як повідомили співачки, Оксана робила їм зачіски безкоштовно.

Відео дня

В середині клубу вже переодягалися у сценічні костюми приїжджі артисти. Ті, що вже були готові, йшли до глядацької зали на фотосесію. Їх приваблювала композиція з квітів рослинного символу України — соняхів. Від місцевих стало відомо, що таку красу роблять умільці народної творчості, подружжя Віта та Василь Піскун.

Згодом до затишної зали стали заходити перші гості села. Серед них — ксьондз Ян з Махнівки. Він з першого погляду оцінив оновлений після ремонту зал та нові крісла в ньому. 

— Крісла нам закупила Махнівська сільська рада, штори на сцену і вікна подарував народний депутат України Петро Юрчишин, а в залі сидять всі мої друзі артисти з якими я дружу близько 20 років, — розповіла священику директор будинку культури Неля Вільчинська. 

Коли невелика та глядацька зала була заповнена майже повністю, до гостей святкового заходу звернулася ведуча Альона Полло. Під помірно чутливу музику вона сказала:

 

— Ми щасливі, що народилися й живемо на цій чудовій і мальовничій землі. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, відчуваємо поклик рідної землі.

Тиха мелодія добігла кінця і її змінив наш державний Славень.

Місцева поетеса Людмила Дворніцька прочитала вірш про рідну Медведівку, а музичний твір «Тече ріка» виконав вокальний гурт «Яворина» з Медведівки.

Перед виконанням наступної пісні Неля Вільчинська низько вклонилася жителям Медведівки за їхню допомогу з перших днів війни нашим воїнам.

В концертній програмі ще брали участь вокальний гурт «Берегиня» з Сигналу,

вокальний ансамбль «Сузір’я» з Флоріанівки,

Людмила Заремблюк,

Людмила Гижа,

Марія Кулеша,

друг «Яворини» місцевий соловейко Вадим Розкальнюк,

золотий голос Козятина Володимир Іжицький

та народний ансамбль «Калина» з Махнівки.

При представленні кожного співочого колективу директор будинку культури сердечно дякувала їм за багаторічну дружбу на сцені і за її межами, була дуже рада, що всі відгукнулися на запрошення.

Коли керівник «Яворини» представляла «Калину», то подякувала, автору і композитору власних пісень народній поетесі Антоніні Петрушкевич за те, що вона допомогла її аматорському колективу співати на великій сцени.

Сама «Калина» в цей день почала свій виступ з прим’єри двох пісень. Третя пісня «Калини» була про червону калину. Потім народна поетеса розказала стільки ж гуморесок, а завершили вони свій виступ знаменитою піснею про трактор «Тарадайку».

Кожен співочий колектив мав нагоду опустити в скриньку гроші.

Заключним акордом святкового заходу став черговий виступ «Яворини», з усіма учасниками святково-патріотичного заходу.

По завершенні фінальної пісні була обрана «рахункова палата», яка точно вміла рахувати гроші. Після перерахунку всіх банкнот і монет, комісія оголосила, що на потреби ЗСУ було зібрано 14 тисяч 123 гривні 50 копійок, а в цілому громада Медведівки вже зібрала на допомогу ЗСУ близько 40 тисяч гривень

На дворі іменинників і гостей Медведівки чекав сюрприз. Родина Бугайчуків Анатолій та Любов приготували смачну рибну юшку. Те, що вона була смачною ми переконалися, а гурмани рибного супу приходили за добавкою.

Хтось з дітей кинув під ноги обгортку з смаколика. Її підняла Неля Вільчинська і сказала:

— Ой, діти, не смітіть. Ми так важко доглядаємо за квітником і територією біля клубу. До речі, за квітником біля клубу доглядає квіткарка від природи Надія Присяжнюк

Коли настала мить всім приїжджим артистам їхати в зворотню дорогу, до них звернувся керівник фермерського господарства Анатолій Дроздович:

— Дівчата, які ви всі молодці, що робите так багато, щоб хоч трохи пришвидшити нашу перемогу. Зараз в селі 90 процентів становлять жінки, то й надалі робіть, щоб ваші хлопці до вас з перемогою повернулися.

Ще однією гостею благодійного концерту була однокласниця директора будинку культури Алла Кваша. Вони дружать ще зі школи, та не бачилися 20 років. Алла до подруги приїхала з Житомира на День села та була приємно вражена побаченим. Житомирянка згадувала шкільні роки і говорила про свою подругу Нелю, що вона і в школі була такою непосидючою. Пані Неля їй у відповідь: 

— Одна я б нічого не змогла. Добре, що у мене такі друзі. Ще мали бути на святі селищний голова Павло Кузьмінський та Олександр Бонюк. Вони не змогли з нами бути через важливі справи, але в організаційних питаннях вони мені дуже допомогли. Ще хочу відзначити всю свою «Яворину» Софію Березівську, та Наталію Матвійчук.

Прощаючись, артисти гадали, в якому селі має бути престольне свято, щоб запустити черговий благодійний концерт на підтримку ЗСУ. Підрахували, що восени День села у Куманівці і вони знов мають намір зібратися, щоб підтримати ЗСУ.

 

.

 

 

 












 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Денчук

    Оксані Гуменюк,респект, час знайшла
  • Евгений Белоус

    впрпроол
  • Надія Кучер

    Благополуччя, та мирного процвітання

keyboard_arrow_up