Йдіть до вітру, де прийдеться, чи повертайтесь до туалету за готівку

Йдіть до вітру, де прийдеться, чи повертайтесь до туалету за готівку
  • Громадські туалети у нашій громаді тема не нова. Вона піднімалася кожного разу, коли до нас зверталися люди.
  • От і цього разу незадоволеними були пасажири автобуса Сестринівського напрямку.
  • Ми перевірили ще декілька вбиралень. Є хороші безкоштовні і є такі, що не варті плати.

Почнемо з проблем старої автобусної станції. Найближчий туалет від неї у міському парку. Дехто з козятинчан запевняє, що він не завжди відкритий і це правда. Зранку — відкритий, а під вечір його закривають. Ми запитали чоловіка, що виходив із туалету, про його враження.

— А чого ви хочете від безкоштовного туалету? — запитує Андрій. — Туалет, як туалет.

Відео дня

Туалет у міському парку ми порівняли з туалетом на ринку «Хлібодар». Коли спустилися у підвальне приміщення «Хлібодару», одразу у ніс вдарив весь його сервіс. Не можна сказати, що в туалеті запах очі виїдає, але є бажання розвернутися на 180 градусів. Але перед тим, як мали розвернутись, нас помітила чергова по туалету. Вона відкриває віконце і каже:«8 гривень давайте». Запитуємо пані чергову: 

— За що 8 гривень, за той сморід, що до дверей дійшов? 

— Не знаю, —  відповіла чергова і закрила віконце. Безкоштовний сервіс у міському парку від туалету на ринку таки кращий.

До речі, ще один громадський туалет з’явився біля ринку «Хлібодар». Він був раніше, але про нього мало хто знав. Коли на вулиці Василя Земляка зачистили руїни старих будівель, в поле зору потрапила споруда кустарного виробництва, яку не розвалили за принципом, що кожен новобуд починається з туалету. Вирішили новий не будувати, а залишили трофейний.

На стадіоні «Локомотив», центральному ринку, в дворі на території ЦНАПу, центральній автостанції, на території Привокзального ринку за туалетами є нагляд. Щоправда, туалет на автостанції вже надто в жахливому стані.

На вокзалі нашого міста є два основних туалети. Платний на пероні вокзалу за 6 гривень і за 100 метрів від нього —  безкоштовний. До туалету, що на вокзалі, порівняно з туалетом, що на ринку «Хлібодар», у нас питань немає. Щодо сервісу, то він дешевший і кращий.

У безкоштовному туалеті, коли ми там були кілька тижнів тому, висіла табличка, що він закритий, йде ремонт. Але ні робітників, ні ознак ремонту ми там не помітили, хоча спостерігали, коли там почнеться ремонт, два тижні. Нині туалет залишається закритим, а табличку, що йде ремонт, вже забрали. Тож є надія, що його скоро відкриють. Помітили ми за цей час декількох чоловіків, які справили нужду біля контейнера із сміттям, що біля туалету. Відповідальні за ремонт туалету повинні розуміти, що з чоловіків до туалету на вокзалі можуть повернутися одиниці. Чим більше триватиме ремонт безкоштовного туалету, тим більш небажаними наслідками може обернутися його закриття.

Ще один громадський туалет є в парку залізничників, що за спортзалом «Локомотив». Зайти до нього не можна через неохайність його відвідувачів і людей зі шкідливими звичками. Раніше в цього туалету був господар і кабінки були позначено буквами Ч і Ж. Тепер вони значаться, як ЧЖ з дверима і без дверей.

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валя Гурська

    Подивитись на такий туалет той перехочеться туди заходити.
  • Надія Коломійчук

    Якщо 8 грн., то потрібно щоб трішки був сервіс, а то нікому до цього немає діла.

keyboard_arrow_up