«Як хочеться зустріти наших хлопців з перемогою і заспівати їм святкових пісень»

«Як хочеться зустріти наших хлопців з перемогою і заспівати їм святкових пісень»
  • Громада села Сигнал у середу, 2 серпня, відзначила День села.
  • Іменини Сигналу — 197 — років припали на 18-ий місяць повномасштабного російського вторгнення.
  • Тож запрошені артисти на цьому заході співали патріотичних пісень.

Цей благодійно-патріотичний захід спочатку планували провести на дворі біля будинку культури, та став падати дощ і імпровізовану сцену згорнули. Зустрічали гостей села у вестибюлі будинку культури.

— Невже у вас почався ремонт, — запитували гості директора будинку культури Людмилу Заремблюк

— Так, — відповідала вона, — стільки років тут нічого не робили, хоча можливості у Сокілецької сільської ради були. Це відділ Козятинської культури звернувся до депутатів Козятинської міської ради, щоб вони виділили гроші на ремонт. Я дуже вдячна Козятинській культурі в особі Світлани Рибінської, я дякую їй особисто. Поки що зробили туалети і кімнати для відпочинку.

Відео дня

Співочі колективи, оглянувши відремонтовані туалети, дали ремонту оцінку «відмінно» і сходилися на тому, що в селі такий великий будинку культури — це велика рідкість і так його за багато років занехаяли, а в самій «Берегині» є умільці, в чиїх руках шпатель такий слухняний.

Стільки добрих слів ми почули на адресу Козятинської культури, що коли приїхала начальник відділу Світлана Рибінська, ми запитали щодо ремонту.

— Вас здивувало, що ремонт будинку культури почався із вбиралень? Це нормальне природне явище, починати потрібно із зручностей. На цьому ж не зупиняються роботи і вони будуть продовжені ще у цьому році, — сказала пані Світлана.

Відкрили святково-благодійний захід чарівні ведучі Олена та Андрій. Вони привітались і зазвучав наший Славень, а Володимир Іжицький виконав пісню про Україну.

Його змінила на сцені з піснею «Журавлі» Людмила Гижа з Куманівки. Пісню «Там під Львівським замком» виконав вокальний ансамбль «Берегиня» села Сигнал, а їх змінили на сцені відомий співочий колектив, який набуває звання Народного «Струни серця». Вони виконали три пісенних твори, а в перерві між ними ведучі запросили до слова старосту округу Ольгу Козак та депутата Козятинської міської ради Людмилу Кудимець. 

Пані Ольга побажала всім сигнальцям міцного здоров’я, родинного тепла та затишку і якнайшвидшої перемоги та миру. Людмила Кудимець сказала:

— Я приєднуюсь до гарних слів, які вже були сказані на адресу нашого села. Хоч зараз війна і часи тривожні, свято все одно потрібно відзначати тому, що село — це життя.

Тут живуть люди, народжуються діти, виростає молодь і я думаю, що наше село заслуговує того, щоб мати на столі хліб і сіль. Я хочу запросити сюди директора будинку культури села Сигнал пані Людмилу, щоб вручити їй цей коровай.

Головна іменинниця хлібину поцілувала

і передала українську здобу, щоб його нарізали гостям.

Продовжили концертну програму «Берегиня» піснею «А мати сина жде» і «Дуліби». Соліст «Берегині» та «Струн серця» Володимир Іжицький заспівав пісню «Я повернуся, матусю», Юлія Порошинська виконала пісню «Благослови»,

«Яворина» з Медведівки виконали два музичних твори і прямо зі сцени поспішили до скриньки збору коштів. Їх прикладу послідували вокальний ансамбль «Водограй» з Сокільця,

самий багатоголосий вокальний ансамбль «Мальви» з Кордишівки (у їхньому колективі разом 13 виконавців),

та співачки вокального гурту «Сузір’я» з села Флоріанівка опустили у скриньку гроші ще до виходу на сцену.

Завершували концертну програму святково-патріотичного заходу піснями «Зелене жито» і «Сини України». Почали спів «Берегиня», а потім на сцену стали виходити всі учасники благодійного заходу.

Світлана Рибінська повідомила, що відділ культури вже зібрав на благодійних заходах без урахування сьогоднішнього збору на потреби ВСУ близько ста тисяч гривень.

Людмила Заремблюк відзначила, що захід вдався тому, що вона запросила своїх друзів, які бажають всього того, що й собі.

Самі співочі дівчата сказали, що майже у кожної на фронті хтось воює із рідних і так хочеться, щоб всі вони повернулися живими додому і на їх честь зробити святковий концерт з гуморесками, веселими піснями про нашу перемогу.

 

.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up