Процес ніби пішов і дах мають відремонтувати

Процес ніби пішов і дах мають відремонтувати
  • Реалії. На гарячу лінію газети «RIA Козятин» надійшло повідомлення про те, що вже майже рік протікає дах спортзалу у Сестринівській гімназії.
  • «Спортзал є, але через протікання проводити в ньому спортивні заняття немає можливості. І ніхто там нічого не робить.
  • Приїдьте і побачите все на власні очі» 

Сестринівська гімназія зустріла нас приємною українською піснею, яка линула з одного із класів. 

— Це у вас репетиція до якогось заходу чи це просто урок співів? — запитали чергової.

— Це урок, — відповіла вона і доповіла директору про наш візит.

Відео дня

Керівник закладу Оксана Зелюк дорогою до спорзалу розповідала про ситуацію з дахом.

— Я працюю на посаді директора третій рік. Коли очолила навчальний заклад, йшла так само, як зараз йдемо ми, і дивилася, що треба зробити. Багато було зроблено попереднім директором. Дах спортзалу вони також латали як могли. Проблема полягала в тому, що дах було покрито восьмихвильовим шифером, а зараз шестихвильовий і він не співпадав хвилями з тим, яким було покрито раніше. Над спортзалом на другому поверсі у нас була їдальня. Її стіни від надмірної вологи стали покриватися пліснявою. Я сказала своїм хлопцям вчителям, щоб вони піднялися наверх і наскільки це можливо дали оцінку, в якому стані дах. Навіть не будучи спеціалістами будівельної галузі, вони дали невтішним діагноз: дах, де затікало, згнив повністю. Було зрозуміло, що масштаб ремонтних робіт був великим і своїми силами ми нічого не зробимо. Вирішили написати проєкт на заміну даху і ми виграли по ньому тендер, — говорила директор закладу.

Тим часом ми прийшли до дверей спортзалу і спустилися у сховище, що у підвальному приміщенні. Там побачили стіни, розмальовані дітьми, труби нової системи водопроводу і каналізації, місця для сидіння гімназистів. З підвального приміщення піднялися на кухню колишньої їдальні. На одній із стін наслідки протікання вражають.

 — Через цвіль на стінах ми й перевели їдальню у приміщення школи, — каже директор гімназії.

Коли зайшли до спортзалу, Оксана Зелюк показала на складені під стіною дошки, балки, крокви-стропили, гідроізоляційний пакет та рейки різних розмірів (ми не будівельники, то може щось не так назвали чи не вказали чогось).

— Весь матеріал для перекриття даху лежить тут, — каже вона. —  Лежить вже довго, але зараз ніби процес пішов. Два тижні тому у нас були депутати міської ради і запевнили нас, що за виділення коштів на ремонтні роботи вони проголосують, то з ремонтом спортзалу все буде добре, пообіцяли вони.

— Коли ми вже тут, то розкажіть нам, які зміни сталися відтоді, як ви очолили гімназію.

— Не тільки розкажу, а й покажу, що можна показати, — каже директор. — Багато було зроблено чорнової роботи. Траншеї, заміну труб водопостачання та водовідведення, цього ви вже не побачите, а вони були. Три добротних класи нам дісталося у спадок від попереднього керівництва школи і ми зробили багато. Ось це наша нова їдальня. Її переваги в тому, що тут краще природне освітлення і що учням не треба тепер виходити на вулицю. Приміщення комфортніше тим, що воно нове. Замінили двері другого виходу на вулицю.

Ще ми побували в оновленому класі з географії і у класі дітей з особливими освітніми потребами. Оксана Зелюк пояснює:

— Тут у нас займаються діти, які потребують додаткової постійної чи тимчасової підтримки в забезпеченні їх права на освіту. 

У коридорі стоїть стенд для в’язання маскувальних сіток. Є тут і верстат, за допомогою якого роблять окопні свічки. 

Завершили обхід класних приміщень біля оновленої учительської. Робили її всім колективом.

— Когось можете виділити з вчителів, у кого найкращі показники?

— Не можу нікого виділяти. Весь колектив працює, як електронний годинник, — сказала очільниця гімназії.

Після приїзду із Сестринівки поспілкувалися про долю даху гімназії з депутатом міської ради Олександром Шумським.    

— Питання важливе, депутати проголосували за виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію. Зараз її виготовленням займається управління освіти. Після того як її виготовлять, і буде відома необхідна сума, ми ухвалимо рішення про виділення коштів безпосередньо на проведення ремонтних робіт, — сказав пан Олександр.



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up