Бур’яни на горілій рампі і райське місце та, на жаль, не у нас

Бур’яни на горілій рампі і райське місце та, на жаль, не у нас
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто і його околиці в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу більшість фото робили за дорученням козятинчан.
  • Під приціл наших камер потрапили «горіла рампа», те, що залишилось від заправки «Дукан», сухе гілля майже у всіх мікрорайонах міста та парк «Світанок» у Непедівці

У Непедівку ми потрапили по роботі. Тут нас зацікавив дитячий майданчик, що біля місцевого ліцею. Виявилося, що це територія парку «Світанок». Хто там був, то погодиться, що в Козятині такого райського місця немає.

Коли заговорили про паркову зону, то згадаємо, що у парку залізничників є позитивні зміни. На нашу критику відреагували, помили від пташиних міток гірку дітвори і вона знов стала улюбленим місцем дітей транзитних пасажирів.

Відео дня

Прибрали й у громадському туалеті, що біля спортзалу «Локомотив».

Є звичайно інші недоліки, тільки через великі позитивні зміни ми їх «не помітили».

До нашої редакції часто телефонують мешканці громади. У своїх повідомленнях вони просять писати про бур’яни, які зустрічаються ледь не на кожному кроці. Дозвонювач пан Микола навіть жартує, каже: «Пишіть доти, поки на бензин не витратять тих півмільйона, які заклали в бюджеті на косіння трави».

Бур’янів по місту дійсно багато, але ж велика їх частка на приватній території. Тут слід згадати про роботу квартальних комітетів. Якби вони були дієвими, то недбайливого господаря вони б знайшли, попередили, а міська рада господаря, який «заріс бур’янами», могла притягнути до відповідальності.

За бур’яни біля переходів скаржаться жінки, кажуть, напишіть, що переходом біля «кругу» страшно ходити.

Дозвонювач Максим дав нам доручення висвітлити в газеті, у якому стані знаходиться «вантажний двір», «контора мч» та заправка «Дукан».

— На  «Дукані» зазирніть за огороджувальні плити і побачите, чим там діти займаються, — сказав пан Максим на завершення телефонної розмови.

Почали турне колишньою дистанцією вантажно-розвантажувальних робіт з того, що залишилося від «Дукана». Але нічого, про що розповідав пан Максим, ми не помітили.  Хіба що польська антена могла свідчити, що діти там збиралися облаштувати зону відпочинку всерйоз і надовго. А те, що там вибиті двері і вікна — не факт, що це зробили діти. Впало у вічі, що є в тій компанії художник і можливо не один. Одна зі стін розмальована графіті. 

—Талант має майже кожна дитина. Головне, щоб талант дитини було комусь розкрити. Такі діти мають бути в полі зору працівників мистецтва чи тренерів спортивної секції. А у нас безкоштовні гуртки лише в ЦДЮТі і в деяких навчальних закладах. Хтось має виявити талант, — розмірковує на цю тему пан Сергій, підприємець з дипломом психолога.

А ще підприємець навів приклад, коли батько 6-річного хлопчика запитав козятинчан у соцмережах: «Мій син любить грати в футбол. Де в Козятині його можна записати на футбольну секцію?»

— На жаль, безкоштовної секції футболістів у нас немає не тільки для 6-річних, а й для дітей інших вікових категорій. Коли діти будуть займатися улюбленою справою, у них  не залишиться часу, щоб проводити його у сумнівних зборищах. Немає дітям себе де подіти, а від того вони самі проявляють ініціативу, — сказав на завершення нашої розмови пан Сергій.

Вантажний двір, що багато наших земляків знають, як «горіла рампа», не впізнати. Контора «горілої рампи» заросла так, що за бур’янами її не видно. У складських приміщеннях вибиті двері. Виходить, що у нас є категорія людей, які мислять «знаю, що за дверима порожньо», але за звичкою треба переконатися, що все вже винесли до них. Коли фотографували складське приміщення, в об’єктиві фотоапарата з’явилася молода жінка. Кажемо їй, зійдіть трохи в сторону, а то у кадр можете потрапити. А вона у відповідь: «За що мене фотографувати? Я тільки в ті кущі в туалет сходила». Хто міг уявити, що вантажний двір так кущами і бур’янами заросте.

У будівлі дистанції вантажно-розвантажувальних робіт вікна й двері забиті дошками, а ще ніби зовсім недавно там була виборча дільниця.

З обрізаним гіллям у нашому місті велика проблема. Комунальна служба його не забирає. Хто спалює гілля, того прирівнюють до паліїв, які нищать природу і таких ДСНСники штрафують. Власники домоволодінь, які люблять на своїй території порядок, гілля зносять в якесь місце чи вивозять в поля чи під лісосмуги. Рано чи пізно те гілля таки хтось підпалить і наслідки можуть бути сумними. 

ВРІЗ: З обрізаним гіллям у нашому місті велика проблема. Комунальна служба його не забирає. Хто спалює гілля, того прирівнюють до паліїв, які нищать природу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up