Земляки зустрічали Героя Миколу Андрійчука на колінах

Земляки зустрічали Героя  Миколу Андрійчука на колінах
  • У середу, 18 вересня Самгородоцька громада прощалася з відданим патріотом, відважним воїном, Героєм-Захисником Миколою Андрійчуком

На сторінці Самгородок Наш опублікували допис пам'яті

Про Героя

Микола Андрійчук народився 26 червня 1968 року у селі Широка Гребля в родині Олександра та Надії Андрійчуків.

Дитинство та юнацькі роки проживав у рідному селі. Закінчив 8 класів Широкогребельської школи. Професійну освіту здобував у Новогребельському та Гущинецькому професійно-технічних училищах. Після навчання був призваний на строкову військову службу, яка проходила у м. Усурійськ. По її закінченні розпочав трудову діяльність в місцевому господарстві трактористом. Згодом працював на місцевому цукровому заводі, будівельником по заробітках, останнє місце роботи «Козятин ПАК». У 1989 році одружився, разом з дружиною Світланою народили та виховали 2 доньок Надію і Софію, та сина Олександра. Дочекалися онуків. Попереду життя, плани, мрії… Але їм не судилося збутися… 07 березня 2023 року Микола Олександрович був мобілізований до лав Збройних Сил України.

Відео дня

Службу проходив у 41 бригаді військової частини А 4576. До січня 2024 року разом зі своїми побратимами боронив нашу землю в районі населеного пункту Куп’янськ Харківської області. Потім н.п. Дружківка Донецької області, де 17 травня 2024 року отримав травму. Довгий час лікувався у військових шпиталях м. Дніпра та м. Вінниці, але 17 вересня серце нашого Героя не витримало…

Земляки зустрічали Героя на колінах, створивши коридор шани. У церкві Святого Апостола Луки у селі Михайлин провели чин відспівування за упокій душі ієреєй Володимир Білик та ієреєй Олексій Якубівський.

На цвинтарі біля храму пройшов мітинг-реквієм.

Із військовими почестями загиблого воїна провели в останню земну дорогу. На його честь прозвучав військовий салют, а тіло віддали землі під звуки Державного Гімну України.

Вічна пам'ять і слава Герою!

Читайте:

На війні загинув Герой з Козятинської громади Олександр Каверзін

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (38)
  • Свєта Петрук

    Вічна пам'ять Герою..
  • Світлана Пшенишна

    Вічна пам'ять герою України .царство небесне .співчуття рідним і близьким.
  • Valery Kuchkovsky

    Вiчна Память Герою Украiни!
  • Віра Перепічка

    Вічна пам'ять герою України

keyboard_arrow_up