За 400- кілограмовим кабаном пішли в хід домашні качки і гуси

За 400- кілограмовим кабаном пішли в хід домашні качки і гуси
  • Допомога армії. Ініціативна група «Міцний тил» у понеділок, 20 травня, мала багато роботи.
  • Потрібно було протягом двох днів приготувати близько 400 пакетів з кашею. На допомогу Іванковецькій ініціативній групі приїхали дівчата з Махаринець,
  • Пузирок і Непедівки

Так повелося, що українці завжди в гості йдуть з подарунками. Олеся Харчук та Ірина Бондарчук прийшли до «Міцного тилу» з гусками, салом і овочами. Городину залишили в коморі, сало — в приміщенні готової продукції, живу птицю передали майстру своєї справи пану Олегу. Роботи у нього в цей день вистачало. Щоб каша хлопцям на передовій була смачною, Валя Заїчко з Іванковець принесла до гречаної каші ще 11 качок.

Волонтерка Ольга Пирогова розповіла, що птиця піде не тільки до каші.

Відео дня

— Сьогодні ми приготували 50 пакетів гречаної каші і 150 пакетів гороху. Завтра, тобто 21 травня, ми закриваємо квасолю з м’ясом. У 200 запланованих пакетів піде м’ясо качок і гусей. Нам дуже потрібні бананові ящики. Можливо, хтось має або підкаже, де вони є. Бо вже не маємо куди складати продукцію.

— Хто сьогодні трудиться в ініціативній групі?

— Наші місцеві дівчата Олеся Харчук, Іра Бондаренко приїхали з Непедівського старостату, Валя Чулюк, Оля Дем’янюк приїхали з Махаринець. Сьогодні у нас збірна чотирьох сіл. Був і Владик Тучак. Трохи скуб пір’я качок і пішов. Качки і гуси ми якось самі обскубемо, а у нього більш відповідальна місія. Він заготовляє цвіт бузини. За виручені ним кошти плануємо купити реторт пакети, у нас вже зовсім мало таких пакетів залишилось. Я замовила дві тисячі штук, а вони не дешеві. По картці волонтера  виробник продає по 6,24 за один пакет. Щось Владик за бузину вторгує, може хтось із щирих людей на реторт пакети гроші перерахує. Розуміємо, що може кому ми вже й надоїли, але у нас немає більше звернутися до кого, як до простих людей. Допомагати нашим воїнам — це обов’язок кожного. Одні витрачають свій час і на благо нашої перемоги працюють фізично. 

Підтримують волонтерку дівчата, кажуть: у кого немає можливості допомагати, можуть перерахувати гроші, такси тут немає, хто скільки може.

— «Міцний тил» тому й міцний, що у ньому є бджілки, які злітаються при потребі з багатьох сіл, є надійні наші підприємці і звичайні люди, — сказала пані Ольга.



 

ПЛАШКА

Окрім смачних гостинців волонтери планують завезти на фронт і те, без чого зараз не обходяться військові. Ольга Пирогова оголосила збір на два дрони та 20 «Цукорків».

— Цукорки — це прилади для виявлення ворожих дій.  Вони навіть показують, на якій відстані дрон і з якою швидкістю він летить. Вони маленькі за розміром, але завдяки їм можна зберегти життя військовим, — пояснила волонтерка. — Наша ціль — 100000 гривень. Давайте разом допоможемо гнати нечисть нашим Титанам, наблизити Перемогу. Це війна всіх українців, хлопці повинні відчувати нашу підтримку.

Перерахувати гроші можна на ці картки:

ПриватБанк 4149 6293 4305 6032

Монобанк 4441 1111 4637 4503

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up