Його життя забрала дорога додому. Пам’яті Євгена Щепетова з Козятина

Його життя забрала дорога додому. Пам’яті Євгена Щепетова з Козятина
  • Минає рік, як Козятинська громада втратила Євгена Щепетова.

  • Він працював у поліції, та коли почалася повномасштабна війна, став на захист Батьківщини.

  • У липні минулого року Євген потрапив в аварію, повертаючись додому

Жовто-блакитний прапор розгойдує вітер. На чорному граніті фотографія усміхненого Євгена Щепетова. Таким його бачить кожен, хто проходить повз будинок на Героїв Майдану, 9, де висить меморіальна дошка на честь поліцейського, який захищав Україну від ворога.

Євген Щепетов народився 27 вересня 1988 року. Він корінний козятинчанин. Навчався спершу у школі №1, а потім вступив до місцевого залізничного училища. Обрав для себе залізничну спеціальність — електромонтер з обслуговування пристроїв СЦБ (сигналізації, централізації та блокування). Після випуску з училища подався до Вінниці, де продовжив навчання у транспортному коледжі за спеціальністю «воєнізована охорона».

Під час навчання в коледжі Євгена Щепетова призвали до армії. Юнак перевівся на заочну форму навчання і пішов проходити строкову службу. Та залізничником йому стати не судилося. Євген зрозумів, що хоче бути правоохоронцем. Хоча його робота все одно була пов’язана із залізницею: починав він із лінійного відділку міліції станції Козятин, куди прийшов у 2007-му. Навчався у школі міліції, а через деякий час вступив до Національної академії внутрішніх справ у столиці.

Відео дня

Минуло трохи менше десяти років, відколи Євген Щепетов став на службу і лінійну міліцію реорганізували. Тоді козятинчанин перевівся до Київської області. Там працював у Вишгороді та Чорнобилі в місцевих відділках. Був у зоні бойових дій ще до початку великої війни — у 2021 році наш земляк проходив службу в зоні проведення АТО.

Повномасштабне вторгнення росії застало Євгена Щепетова під Чорнобилем. На той момент він командував взводом четвертої роти другого батальйону охоронної зони радіоактивного забруднення відділу поліції №1 Вишгородського районного управління поліції. Брав участь у боях за звільнення населених пунктів Київської області.

У серпні 2023 року сталося неминуче — незадовго до Дня незалежності Євген Щепетов повертався додому на машині. Дорогою чоловік потрапив у аварію. Козятинчанин потрапив до лікарні. Рівно два місяці медики боролися за його життя, докладаючи титанічних зусиль. Не стояли осторонь і боролися й люди, навіть незнайомі: сотні українців здавали для Євгена кров, допомагали грошима, адже лікування було надзвичайно дороговартісним. Та, на жаль, врятувати нашого земляка лікарям так і не вдалося — 19 жовтня 2023 року серце Євгена Щепетова зупинилося.

Наступного дня громада провела його в останню путь. Євгена поховали на Алеї слави Центрального кладовища міста Козятин. А в вересні 2024-го на фасаді будинку, де жив поліцейський та захисник України, відкрили пам’ятну дошку.

Друзі, знайомі та рідні згадують Євгена як надзвичайно товариського, доброго душею та усміхненого чоловіка. Саме таким — усміхненим та позитивним — він назавжди залишиться в серцях людей, які його люблять.

 

Читайте також:

Минає два роки, як виконуючи бойове завдання загинув Герой Олексій Мельник

Два роки, як загинули наші Герої — Артем Москаль та Олександр Завідін

Минула 3-тя річниця смерті Віталія Лукомського

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Пастощук

    Вічна пам'ять
  • Людмила Пирогова

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up