Відпрацювали нічну атаку дронів та наступають на двох напрямках біля Бахмута — зведення від Генштабу

Відпрацювали нічну атаку дронів та наступають на двох напрямках біля Бахмута — зведення від Генштабу
  • Розпочався 504-й день російської повномаштабної військової агресії проти України.
  • У Генштабі ЗСУ повідоми оперативну ситуацію станом на ранок 12 липня

 

Як інформує Генеральний штаб ЗСУ, у ніч на 12 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північно-східного напрямку (Курськ) ударними безпілотниками іранського виробництва типу «Shahed».

Усього в ударі задіяли 15 дронів-камікадзе. 11 із них знищили в зонах відповідальності повітряних командувань «Центр» та «Схід».

— За поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил ЗСУ завдала майже 30 групових авіаційних ударів по тилах, військовій техніці, позиціях та скупченню живої сили ворога, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Разом з цим, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. На напрямках Біла Гора —  Андріївка та Біла Гора - Курдюмівка мали подекуди успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

— У населеному пункті Велика Лепетиха Херсонської області російські окупанти намагаються зменшити кількість абонентів українських операторів зв’язку. Фіксується багато випадків вилучення російськими терористами sim-карт українських операторів у місцевого населення. Іноді sim-карти окупанти знищують у присутності власника. Деякі вилучені sim-карти вони забирають собі і користуються для доступу до мобільного інтернету. Крім того, з вилучених номерів російські загарбники проводять розсилки пропагандистських повідомлень у відкритих групах під виглядом місцевих жителів.

Загальні бойові втрати противника станом на 12 липня 

Читайте також:

На авто для бойового медика з Вівсяників зібрали понад 80 тисяч. Кошти вже передали

«55 тисяч разів хлопці смакували наші борщі та супи». Волонтери звернулися за допомогою

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up