Сім годин у черзі за бензином, а в баку — пусто: як у Козятині заправляють авто

Сім годин у черзі за бензином, а в баку — пусто: як у Козятині заправляють авто
Черги за пальним у Козятині та Махнівці. Фото із групи «Паливо»
  • Ситуація з заправками у Козятині дійшла колапсу. Мало того, що залити бензину можна лише на одній заправці, так і там ще й постійний збій системи.
  • Розповідаємо, як козятинчанин вистояв сім годин у черзі аж до Сигналу, а в результаті так і не заправився

У Козятині є шість автозаправних станцій. До війни і навіть у перші місяці війни працювали всі. Так, були черги, були розбіжності у цінах, але працювали.

Наразі ж, через постійні російські обстріли по нафтобазам, ситуація з пальним ускладнилася по всій країні. То бензину, солярки і газу не було зовсім, то, щоб заправити авто, потрібно було вистояти у кілометровій черзі. І це все зрозуміло — у нас йде повномасштабна війна. Так, як було раніше, уже не буде.

Останніми днями паливо потроху почало з’являтися. У кожній області своя ситуація. Десь бензину і газу більше, десь менше, десь ціни в межах 50 гривень, а десь і за 60. Але заправитися можна, наприклад у сусідньому Бердичеві чи у Махнівці. Чого не скажеш про Козятин.

Відео дня

Так, вчора, 26 травня одна із заправок по Білоцерківській, де привезли бензин та газ, зібрала чергу аж до Сигналу. Але, простоявши у колоні з 10.00 до 17.00, так ніхто і не заправився. Окрім фури. Про це нам розповів козятинчанин Олексій, який вирішив заправити своє авто, бо давно цього не робив. Після того, як почалися проблеми з пальним, чоловік, який раніше щодня до роботи їздив автомобілем, почав ходити пішки або добирався велосипедом.

— Потрібно було заправити автівку, бо на вихідних планували поїздку на село, до рідні — каже Олексій. — Приїхав на заправку. У черзі був навіть не знаю який по рахунку. Стояв аж за поворотом на Сигнал. Стояв годину, дві, після мене ще автівки підїжджали. Але, щоб ви розуміли, черга не рухалася. Від слова взагалі.

Водії час від часу почали виходити із автівок, аби розвідати обстановку і дізнатися — чому не заправляють.

— В розмові з водіями, виявилось, що на заправці стався збій системи, — продовжує Олексій. — Ну, принаймі, так казали самі працівники. Спочатку обіцяли, що через годину все запрацює. 

Та ні через годину, ні через дві, ні через сім, так і не запрацювало. У черзі, за словами Олексія, залишилися найтерплячіші. У деяких водіїв здавали нерви та і в робочий день не кожен може стільки чекати.

— Щоб ви розуміли, у нас наразі лише на одній заправці можна залити пальне, — говорить Олексій. — Їхати, наприклад, у Махнівку, це треба ще півторачку бензину. Тому подумав, що буду стояти до кінця. Надіявся, що все ж таки наповню трохи бак

Та ні. Уявіть, я простояв у черзі сім годин, а баку — пусто. Нерви на межі, деякі водії почали вирулювати з черги, деякі ходили сваритися. Навіть керівник, здається, приїздив.

Ходили чутки, що збій системи трапився вранці того ж дня, ще до 10 години. Про це нам розповів Олексій, а йому – водії з черги. За словами чоловіка, автівки заправляли без чеків. По ціні 65 гривень за літру. Одному водію все ж вибили чек. Там була ціна — 42 гривні за літру. Він зчинив скандал. І це зрозуміло. Після цього і стався збій системи. Наголошуємо, що інформація про бензин без чеків, не підтверджена. Тому в цій ситуації хотілося б реакції керівництва. Адже, всі розуміють всю бензиново-дизельну складність. Та потрібно залишатися людьми і не спекулювати, не мучити і не виманювати у людей гроші.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Генефа Юрчик

    Ходіть пішки ,євелосипеди,міський транспорт людям горе розруха ,а тут проблема бензин,вже стільки машин що скоро дихати від них не буде чим,
  • Читач35

    Я в той день теж стояла. Чула на прозі дня різну брехню: то система не працює, то бензину не має. Ось авто з бензином вже в Вінниці, а коли буде не відомо. Стояла в черзі до вечора так і не заправилася. На наступний день, вранці о 6,30 приїхала знову на заправку, вже була не велика черга. Авто своє я заправила по 65,00 грн. за літр. Як і всім чек не дали. Та хоча розрахунок здійснити карткою банківською можна було. Тому що було і так, що тільку за готівку заправляли. На зауваження, що порушують Закон, відповідь одна: розпорядження керівництва. Ось таке « Мото»
  • Юлія Леонідівна

    На МОТО дурили і будуть  в любі  часи. То в бак віллють більше  на 7-10л ніж він може вмістити, то ціни в них найвищі по Козятину. Може вже пора менеджера до відповідальності притягнути, прокуратура коли ними зацікавиться?
  • Кіпоренко Олександр

    Бензин жах .

keyboard_arrow_up