Шкода, що такі славні дівчата досі працюють з тертками і ножами

Шкода, що такі славні дівчата досі працюють з тертками і ножами
  • Традиційно на вихідні ми їдемо до ініціативної групи «Міцний тил» щоб дізнатися у них останні новини.
  • А ще нас цікавило, хто для хлопців на фронт подарував волонтерам майже 300 кг порося. Ще ми хотіли побачити, як в дії працює овочевий комбайн.
  • Його мала подарувати дівчатам міський голова.

 

Приїхали ми до «Міцного тилу» в суботу 22 червня. Рівно 83 роки тому в цей день на нас напала гітлерівська Німеччина. Поразка російського фюрера ще попереду, а наші воїни будуть впевнініше перемагати ворога, коли будуть відчувати, що за їх спинами є міцний і надійний тил.

Ще на під’їзді до цеху готової продукції ми зустріли місцевих жінок, які часто допомагають дівчатам ініціативної групи готувати обіди нашим воїнам. Запитали у них чому, вони не на роботі. А вони у відповідь—Сьогодні нам наш управляючий дав день відпочити, вдома роботи зібралося.

Відео дня

В цеху готової продукції «Міцного тилу» працювали 6 осіб. Олег, Ольга з Катериною Оля і Валя з Махаринець і 2 річний Давид. Йому в цей день довірили котити в ящику картоплю. Жінки, працівниці кажуть:

— У нас роботи вистачить всім. Діти старшого віку і молодь могли б пакети після автоклаву від вологи витирати.

І справді.Одні забирають дитину з собою тому, що його вдома ні з ким залишити, а інші дорослі не знають, де себе день подіти.

—Чим менше працюючих в цеху тим менше пакетів продуктів нашим воїнам буде відправлено?

— Це не так, — каже мама трьох дітей Катерина. — Ми що плануємо зробити, буде зроблено. Різниця тільки в тому, що коли б нас було більше, то раніше роботу завершуємо. Сьогодні, щоб все зробити, нам треба працювати до 20-ї години. В день, коли є підтримка з багатьох сіл, то встигаємо все зробити до 16-ї години.

— Напишіть, нехай долучаються, у нас знайдеться робота для кожного, — підтримують Катерину і інші жінки.

— Катя нас зацікавив подарований вашій ініціативній групі кабан. Можете назвати добродія, хто зробив нашим воїнам такий подарунок?

— Можу, це родина Ковтонюків, родина воїна, який воює на фронті. У нас в основному допомога йде від підприємців і від тих, кого ця війна вже торкнулася. Дуже вчасний подарунок, бо м’яса було на день і трошки. За таких щирих людей ми ще не мали простоїв і маємо надію, що їх не буде, — сказала сестра загиблого воїна.

Звертаємося до Ольги:

— Ми приїхали до вас подивитися на роботу овочевого комбайна, а його немає.

— Буде комбайн. Раз обіцяли, що комбайн для переробки овочів нам подарують, то я впевнена, що подарують і цього ви можете не писати, бо його подарують, — каже волонтерка.

— Шкода, що такі славні жінки працюють в цеху з тертками і  ножами.

У дівчат, які в цей день вручну чистили картоплю і терли вручну моркву, такий вислів представника преси викликав посмішку, але й вони впевнені, що скоро нарізати мають овочі комбайном.

— Катя, Владік недавно сало коптив, то був від кого подарунок?

—Те сало нам передали родина Трофимчуків з Вівсяників.

До розмови підключається пані Ольга:

— Те сало вже поїхало побратимам нашого Василя. «Бумер», з яким ви бачились, вже поїхав на фронт і сало разом з передачею хлопцям забрав. Ще «Азов» за передачею приїде, а 32 ящики готової продукції я хлопцям повезу, —  сказала Ольга.

Наостанок нашої зустрічі ми запитали волонтерку, яка потрібна нашим захисникам першочергова допомога.

— Знову сама і через вашу газету просимо допомоги, щоб хлопці били нечисть, а головне, зберегли свої життя, в підрозділ «Буревій» потрібен тепловізор (63 тис), а в 173 бригаду потрібен, Реб — це засіб радіоелектронної боротьби з ворожими дронами. У нас є приблизно сім днів, щоб зібрати на РЕБа кошти. Хотілося б щоб до поїздки на Схід ці гроші зібрали. З минулого збору залишилось 20 тисяч грн і сумарно станом на 23 червня є 99.600. Отже, наша ціль ще залишилось зібрати близько 25.000 грн, Допоможіть, моя карта незмінна 4149 6293 4305 6032, дякую за розуміння, —  сказала вона.

Вже коли ми зібралися в зворотню дорогу, Ольга взяла в руки відро свинини і каже:

— Це нам сьогодні цю передачу приніс найменший волонтер родини Гудзовських 2-річний Давид. — А як він, доніс відро з верхом свинини?

— А це він у нас такий сильний, — жартом на жарт відповіла Ольга.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Катерина

    Дякуємо всім хто долучається 🩵💛
  • vira.kazmirchuk Казмірчук

    0636562829

keyboard_arrow_up