Майже 60 тисяч на кісткові імпланти для поранених бійців зібрав гурт «Draft»

Майже 60 тисяч на кісткові імпланти для поранених бійців зібрав гурт «Draft»
  • «Draft» долучився до благодійного проєкту «НаШапку».
  • Козятинчани поїхали до столиці, де зіграли благодійний концерт.
  • Нашим хлопцям вдалося зібрати не тільки гривні, а й долари, турецькі ліри і навіть грецькі драхми. А організаторам надовго запам’ятався їх виступ

Днями гурт «Draft» зіграв благодійний концерт в одному із закладів Києва у рамках проєкту «НаШапку». Це ініціатива, яку започаткував волонтерський центр «Фролівська 9/11» задовго до повномасштабного вторгнення росії. Проєкт створювався для підтримки переселенців з Криму та Сходу України, а також добровольчих батальйонів. У його рамках стали запрошувати талановитих митців і музикантів, і влаштовувати благодійні концерти.

Із часом волонтери Фролівської заснували благодійний фонд «Свої» і продовжили ініціативу: допомагали медзакладам, переселенцям з важкими діагнозами та паліативним хворим, безкоштовно забезпечували українців кисневими концентраторами в період пандемії. Нині благодійний фонд допомагає також пораненим: «НаШапку» збирають кошти на кісткові імпланти для наших воїнів. Саме до одного з таких благодійних заходів долучився «Draft». Адже від початку повномасштабного вторгнення учасники гурту волонтерять і грають благодійні концерти на підтримку ЗСУ, збираючи кошти на автомобілі, амуніцію та інші речі, яких потребують наші захисники.

— «НаШапку» нас запросила Соня Сотник, ведуча «RadioROKS», — розповідає Сергій Гайдучок, фронтмен та вокаліст гурту «Draft». — Це її проєкт. Вона приїхала на наш виступ разом із чоловіком Мішею. Він військовий, воює ще з 2014 року і він наш фанат, завжди приходить на наші виступи у наших футболках. Соня каже, це єдина футболка, яку він не знімає. Цього разу він прийшов у світшоті з логотипом «Draft», а потім підняв його і показав, що одягнув ще й нашу футболку.

Відео дня

Хлопці зіграли на концерті не лише пісні гурту, а й сольні композиції фронтмена Сергія Гайдучка. Під час виступу провели також благодійний аукціон. Лоти розігрувала Соня Сотник. Один із них був від гурту — «Draft» передали на аукціон фірмову футболку зі своїм логотипом та логотипом «RadioROKS».

Підготували і особливий подарунок для військових: Андрій Борода з батальйону «Вовки Да Вінчі» подарував гурту «Draft» прапор і попросив під час концерту передати привіт своїм побратимам. Цю почесну місію доручили Соні Сотник: люті козятинці розгорнули прапор, а ведуча «RadioROKS» передала військовим привіт він Андрія Бороди, зачитавши позивні. На ранок наступного дня ведуча привітала військових ще й в прямому ефірі на радіо.

— Після концерту нас двічі кликали на біс, — продовжує Гайдучок. — Спочатку Соня Сотник вийшла на сцену і спитала: «Тепер треба позвати хлопців на що?» Всі почали кричати: «На біс». Потім вона сказала, що на біс на їхніх концертах безкоштовно ніхто не виступає і тоді Ілля Ярема, ведучий «RadioROKS», пішов по другому колу збирати гроші в шапку. Спочатку ми зіграли на біс «ЗСУ», а потім добили публіку піснею «Ножі». На наш виступ прийшли хлопці, які постійно кричали, щоб ми зіграли «Ножі». Вони слемили під цю пісню і коли ми її перший раз грали, і на біс (слем — це коли глядачі на концерті штовхаються і врізаються одне в одного — авт.). Соня Сотник потім вийшла до мікрофона і сказала, що це вперше за десять років на проєкті «НаШапку» відбувся слем.

Після виступу публіка ще довго не відпускала козятинців: хлопці фотографувалися з глядачами і спілкувалися.

— Це був дуже крутий концерт, — додає лідер гурту «Draft». — До нас прийшло багато крутих людей. Зазирнув Артур, який робив перші альбоми «Океану Ельзи», «Бумбокса» і «Тартака». Він поставив на ноги ледь не всіх наших музичних гігантів. Ярик Вільчик з «Мотор'ролли» прийшов до нас, директор «Роллікс» із басистом. І був наш друг Євген Медвецький із Козятина. Родині Медвецьких взагалі велика подяка за те, що вони нас дуже тепло зустріли у Києві.

Під час благодійного концерту «Draft» на шапку вдалося зібрати 33 тисячі 317 гривень, 502 долари 70 центів, одну турецьку ліру, а також монети 25 тисяч турецьких лір та 10 грецьких драхм. Загалом це 57 716 гривень за курсом НБУ. Кошти спрямують на кісткові імпланти для поранених військових.

Додамо, що зовсім скоро гурт «Draft» знову виступить у рідному Козятині — хлопці зіграють 26 жовтня на концерті «Мотор'ролли». Цей гурт приїде до нашого міста вперше.

 

Читайте також:

Ворога треба бити «розумно». У ліцеї №1 на благодійному ярмарку назбирали на антидрон

На благодійному ярмарку у другому ліцеї зібрали понад 48 тисяч гривень на ЗСУ

Слухали Олександра Кварту та збирали кошти для козятинських бійців

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up