«Хлопці, які знайомі з нашою продукцією, хочуть придбати іі і запитують, скільки коштує»

«Хлопці, які знайомі з нашою продукцією, хочуть придбати іі і запитують, скільки коштує»
  • У неділю, 9-го червня, ми вчергове відвідали ініціативну групу «Міцний тил».
  • Дівчата похвалилися, що у них тепер багато автоклавів і це дозволить збільшити виготовлення продуктових паетів.
  • А щоб страва була смачною і ситною, ініціативній групі потрібне м’ясо.

Спочатку працівниці «Міцного тилу» розповіли, чому вони вийшли на роботу недільного ранку так рано.

—У нас між дівчатами була домовленість, що починаємо роботу о 9-й, а потім вирішили, що краще почати раніше. Тому що коли о 16-й годині завершуємо роботу в цеху переробки, не жарко, а навіть добре спекотно. Хто прийшов сьогодні на 9, вони не запізнились, це ми прийшли раніше, — каже волонтер Ольга Пирогова.

Відео дня

Долучається до розмови сестра волонтерки Катерина Коваль

— У нас в робочому процесі зараз 7 автоклавів і восьмий в дорозі. Це нашим рідненьким воїнам настільки сподобалась наша продукція, що вони за свої кошти і з того пекла, де вони знаходяться, придбали нам ще один автоклав, щоб ми могли виробляти ще більше пакетів. Я пишаюся нашими воїнами, що вони встигають і ворога бити, і нам допомагати, — сказала вона.

— Олю, — звертаємося ми до Ольги Пирогової, —минулої нашої зустрічі у вас було 5 автоклавів, тепер є 7, і на підході восьмий. Два автоклави ви докупили чи то допомога від когось?

—Одного ми придбали за гроші, які зібрав маленький волонтер Захар Іщук, а другий нам купила міський голова Тетяна Єрмолаєва. Вона була у нас, пакетам, які ми робимо вона дала високу оцінку і обіцяла, що ще купить нам комбайн для нарізання моркви.

— Ви за зміну виготовляли в середньому 250 пакетів, коли у вас буде 8 автоклавів, то зможете робити 500.?

— Ні не можемо. З автоклавами у нас дійсно проблем немає, але ж хлопцям треба калорійна страва. Який буде той борщ чи голубці, коли воно буде без м’яса. А його у нас залишилось на 2 дні від сили. Виготовимо стільки пакетів, на скільки вистачить м’яса. Мова не йде тільки про свинину, у нас все піде: бичок, качки, гуси і індики..

Ольга дуже дякує усім, хто допомагає нашим захисникам всім, чим може.

— Іноді навіть соромно просити про допомогу людей, які відривають від себе останнє та звертаємося тому, що до кого ми ще можемо звернутись. Люди може того й не знають, як їм наші хлопці дякують за їхню допомогу, — каже волонтерка.

— Ця допомога від людей йде тільки воїнам нашого краю чи даєте всім, хто до вас звертається?

—Спочатку так, допомагали продуктами тільки своїм, але ж воїни вони всі наші. Коли вони йдуть на позиції, де дуже спекотно чи у розвідку, у них є вибір: брати з собою їжу чи додатковий боєкомплект. Вони боєкомплект обирають, а з їжею, як прийдеться. Наші пакети для таких потреб дуже зручні і ми отримуємо замовлення від тих підрозділів, де не воюють хлопці з нашого краю.

Біля плити з баняками традиційно Катя. Поруч з нею біля автоклавів майбутній кулінар-кондитер Влад Тучак. Він недавно останній раз в ролі учня переступив поріг гімназії. Запитали його, чим він зараз займається

—Зараз такої роботи, де можна зібрати гроші на ЗСУ немає, прийшов у групу допомагати.

— Десь плануєш вчитися чи підеш працювати?

—Хочу стати професійним кулінаром-кондитером, документи хочу подати у наше училище, — сказав юнак.

Ще нам бджілки ініціативної групи розповіли, що недавно у них був отець Роман з подарунками. — — Полиці, куди ми складаємо передачі від нього, не встигають порожніти. Багато допомагає наш ринок. З м'ясної продукції, яку вони передали, ми зробили 750 пакетів паштету, — розповіли волонтерки.

Наостанок зайшли у склад готової продукції. Там вже готові до відправки 22 упакованих бананових ящики пакетів з голубцями, борщем і кашею. За 2 місяці роботи на новому місці ініціативною групою «Міцний тил» було виготовлено 5 тисяч продуктових пакетів. А готують їх звичайні жінки, які кидають все вдома заради того, щоб допомогти нашим воїнам і пришвидшити нашу перемогу. 

Картка Ольги Пирогової для виробництва 




 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Рая Пак

    Щиро вам дякуємо  !
  • Генефа Юрчик

    Бай Боже вам всім здоровя за вашу працю.
  • Анна Жук

    Дякуємо низький Вам уклін , за вашу працю.
  • Ірина Боднарчук

    Щиро дякую.

keyboard_arrow_up