Фотографували об'єкти: підозрілими особами виявились волонтери з Італії

Фотографували об'єкти: підозрілими особами виявились волонтери з Італії

На гарячу лінію газети RIA нашого міста надійшло повідомлення, що в районі пам’ятника мешканцями міста була заблокована група іноземців, які фотографували інфраструктуру нашого міста. Автівки іноземців були на білоруських номерах. Мешканці міста на місце події викликали поліцію та тероборону. Після перевірки документів у італійців їх відпустили

Коли ми прибули за викликом, то фігурантів тої події вже не було. Подробиці інциденту нам розповіли продавці однієї з торговельних точок, який в народі прозвали «маленьким хитрим базарчиком». Вони розповіли, що четверо іноземців, які розмовляють італійською зайшли в продуктову точку та замовили продукти. Кожне найменування продуктів харчування вони просили розділити на шість частин. Двоє з тої шістки, що у магазин не заходили стали фотографувати об’єкти інфраструктури міста. Запідозрили неладне мешканці мікрорайону. Вони відразу автівки на білоруських номерах заблокували і викликали тероборону та поліцію. Італійці через перекладача з білорусії пояснювали, що вони видаляють всі фото, які зробили декілька хвилин тому і таки фото видалили. Самих фоторепортерів наші земляки тримали до прибуття правоохоронців та представництва військової адміністрації.

Військові з правоохоронцями перевірили документи компанії іноземців і відпустили.

Щоб з’ясувати всі обставини інциденту ми звернулися до тероборони та правоохоронців. У військовій адміністрації нам сказали, що все те, що не пов’язано з військовими діями, вони не коментують. На то є правоохоронні органи і запевнили, що то були не диверсанти.

Відео дня

У відділку поліції нашого міста повідомили, що то були італійські і білоруські волонтери, які їхали з Києва в західному направлення. В наше місто вони заїхали, щоб поповнити кошик продуктів харчування. Вони фотографували все, що їм сподобалось. В одному з сіл нашої громади їм сподобалась автобусна зупинка. В нашій громаді вони сфотографували пам’ятник загиблим воїнам в Другій світовій війні. 

— Це звичайні італійці, які ще не усвідомили і не знають, як мають діяти волонтери, — пояснили в поліції.

Те що п’ятеро італійців і жінка перекладач з Білорусії виявились насправді не диверсантами, а волонтерами — добрий знак. Самим італійцям також буде наука, що не можна фотографувати об’єкти інфраструктури в державі, де йде війна. А головне, що самі італійці будуть розповідати, як в Україні кожен цивільний стає солдатом безпеки. Самі італійці будуть розповідати, чому у війні з Україною не можна перемогти на полі бою і в глибокому тилу Українську націю.

В когось може скластися думка, що дівчата та хлопці нашого міста трохи помилились. Не помилились. Тому що волонтери з Італії дали привід так діяти і велике дякуємо їм за це.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Трохимчук-Гуцол

    Тільки разом ми сила. Дякуємо за пильність. А вона нам не завадить.

keyboard_arrow_up