Придністров'я, оборона області та вінницьке ноу-хау для ППО: Сергій Борзов підсумував три місці війни

Придністров'я, оборона області та вінницьке ноу-хау для ППО: Сергій Борзов підсумував три місці війни
  • 7 червня керівник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов виступив з брифінгом про 104 дні боротьби проти окупантів та роль Вінниччини.
  • Область доклала зусиль для того, щоб вистояв Київ, а також посилює кордон з Придністров'ям. Розробка вінницьких спеціалістів дозволила покращити систему протиповітряної оборони. Технологію розглядають для застосування на всій території України. 

Про це йдеться у відеозверненні голови. 

— 104 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Вінничани допомагали вистояти Києву - зброя, «їжаки», продукти.Вінницьке ноу-хау в системі ППО у Збройних Силах розглядають для впровадження по всій Україні. Придністров’я тримає напругу. І ми знову перевіряємо бомбосховища: вони не будуть «смітниками під замками». — йдеться на сторінці Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА

Публікуємо головні тези з відеозвернення

Відео дня

Про три місяці оборони

За ці три місці на Вінниччині зроблено те, що не робили роками. В перші дні війни військова адміністрація працювала в двох напрямках. Перше, намагалася створити цілісну систему оборони області. Друге, своєчасна допомога киянам та тим містам, що знаходилися в зоні активних бойових дій. 

Столиці було потрібне озброєння: стрілецьке, важке. Ми все робили дуже швидко і багато вантажівок їхало на Київ. Вінницька крапля також є в оборони столиці. А ще область забезпечувала Київщину продуктами харчування. 

Біженці

Другий виклик - це евакуація людей за кордон. Через Вінниччину їхали українці зі східних та північних регіонів. За дорученням президента ми мали забезпечити проїзд, не затримуючи людей у довгих чергах. 

Диверсанти

У Вінницькій області другою в Україні створили військові комендатури. Завдяки цьому в перші чотири тижні були досить ефективно виявлені декілька диверсійних груп та коригувальники з спеціальними приладами. Те, що ми зупинили спроби ворога діяти на Вінниччині - це спільна робота комендатур та силовиків. Комендантська година й досі діє на забезпечення безпеки у Вінницькій області.  

Оборона області

За дорученням головнокомандувача ЗСУ зміцнюємо систему оборони Вінницької області. Тисяча вінничан виконують земельні роботи щодо обладнання фортифікаційних споруд. Це сотні кілометрів. Особливо б відзначив Гайсинський район - там і кількість, і якість. Могилів-Подільський прикордонний район теж є прикладом для інших. 

Ноу-хау для ППО

Ворог постійно бомбардує Україну ракетами. Завдяки вінницьким винахідникам, які застосували сучасні технології, вдалося значно підвищити ефективність системи протиповітряної оборони в нашому регіоні. Вінницьке ноу-хау розглядають в Збройних силах для впровадження по всій території України. 

Придністров'я

Кордон з невизнаним Придністров'ям викликає напругу не перший місць. Відслідковуємо цей напрям, збираємо всю інформацію як з відкритих джерел, так і закритих. Цей рубіж є під особливим наглядом. Ми вживаємо всіх заходів для підсилення як обласною військовою адміністрацією, так і прикордонниками та сил територіальної оборони. 

Перевірка бомбосховищ

Ми знову перевіряємо бомбосховища. Недоліки виявили у місті Вінниці, бо на папері все було добре, а якщо спустися, то там... Терміни на усунення визначенні, скоро перевірятимемо знову. 

Хочу подякувати керівникам підприємств, які усвідомлюють важливість утримання бомбосховищ у належному стані. Про це говорив і директорам заводу Маяк і "45 заводу".

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up