Батько воїна АТО обурений позицією козятинської влади

Батько воїна АТО обурений позицією козятинської влади
Молодому бійцю дали землю в Козятині, але... тільки на два роки і в оренду

До редакції газети "RIA-Козятин" звернувся батько нашого земляка, який воєю на сході країни, пан Канарський. З обуренням він розповів про те, як міська влада поводиться з воїнами.

— Цю землю, що вони виділяють АТОвцям, нам дали в оренду, — каже пан Канарський. — Причому на короткий термін користування, по вулиці Суворова. Я від імені сина подавав заяву. Сесією міськради було дано дозвіл на виготовлення документації, де мова йшла про короткострокову оренду,терміном до двох років. Я коли це побачив, був у шоці. Написав запит до міського голови, а він мені відписав: "Якщо протягом двох років збудується будинок, то лише тоді земля можлива перейде у приватну власність". Я вже був в Юрчишина, писав заяву, звернувся в центр безоплатної допомоги. Будемо займатися і судитися. Адже це неправомірно...

Про розслідування цієї ситуації читайте в наступних номерах газети "RIA-Козятин".

Відео дня

Відкритий лист-запит Володимра Канарського (батька воїна АТО) до міського голови О.Гвелесіані:

“Пан міський голова! Але напевно звернення “пане” Ви несприймаєте, так  як Ви представник соціалістичної партії (борець за права та свободу трудового народу), тому буду звертатись до Вас “товаріщ" міський голова — для Вас напевно це звернення приємніше”.

Звертається до Вас батько 20-літнього учасника АТО, який уже більше року знаходиться в зоні бойових дій. Я хочу, щоб Ви через газету пояснили всім учасником АТО, їхнім рідним, жінкам, батькам (щоб кожному непояснювати окремо), яким чином міська рада на чолі з Вами виконує закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, про безоплатну передачу земельних ділянок у власність.

Рішенням 42 сесії 6 скликання моєму синові Андрієві Канарському надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки з подальшим наданням її в оренду !??...

Але оренда це не є передача у безоплатну власність.

Наскільки мені відомо за оренду треба платити певні кошти, залежно від того, в яку суму буде оцінена ця земельна ділянка. То яка це передача у безоплатну власність?

На звернення мого сина Андрія до Вас “товаріщ” голова по цьому питанню Ви надали письмову відповідь, з якої я наведу цитату дослівно — ділянка надається в короткострокове (оренду) користування терміном до 2 років, з послідуючою передачею її у власність після побудови громадянином житлового будинку?! Як це зрозуміти?

Ви ставите перед людиною вимоги за 2 роки побудувати будинок. Я розумію, що Ви зі своїми статками та можливостями зможете це зробити за два місяці, а як це зробити 85 учасникам АТО? Це питання!? Напевно Ви “товаріщ” голова з великою точністю володієте інформацією про те, коли закінчиться війна. То ви поділіться з нею з простими людьми.

В моїй приватній бесіді з Вами, з Ваших вуст пролунали такі слова: “Вже набралося 85 чоловік, які почули, що дають землю, треба чи ні їм ця земля, пишуть заяви, отримують її, а потім продають. Але у вас не повинна боліти голова про те, що учасники АТО будуть з нею робити — будуватсь чи продавати. Ви повинні виконувати Закон України”.

Моя Вам порада, піти добровольцем в АТО (у Вас ще є порох в порохівницях, якщо знову плануєте балатуватись у мери), або відправити туди когось зі своїх рідних, провоювати там рік під постійними обстрілами, по коліна в воді та багнюці, без належного екіпірування, повернутися живим та здоровим з Перемогою та згідно з Законом отримати земельну ділянку, а потім її продати і розбагатіти… А потім з чистою совістю махнути на відпочинок, наприклад на Кубу.”


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    В котрий раз уряд робить для воїнів АТО добро з якоюсь під***кою!
  • Анонім

    Загалом, право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок як учасниками антитерористичної операції, так і іншими категоріями громадян регулюється частиною 6 статті 118, а також статтями 121 і 122 Земельного кодексу України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:21 Футбольна весна прийшла у Козятин 20:19 У Сестринівську гімназію завітав Воїн Віталій Кодлубай. Зворушливе відео play_circle_filled 16:48 В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд photo_camera 15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up