203 день війни — знищено понад 53 тисячі окупантів: ситуація на фронті від Генштабу

203 день війни — знищено понад 53 тисячі окупантів: ситуація на фронті від Генштабу
  • Триває двісті третій (203) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
  • Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на спробах повністю окупувати Донецьку область, утримати захоплені території та зривати активні дії наших військ у окремих районах.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ

Тривають обстріли позицій наших підрозділів уздовж лінії зіткнення, ворог намагається вжити заходів для перегрупування своїх військ на окремих напрямках, проводить повітряну розвідку. Залишається загроза нанесення повітряних та ракетних ударів по всій території України.

Ворог не припиняв атаки на будинки мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни. В результаті авіаударів, ракетних ударів та обстрілів зенітних ракет пошкоджено інфраструктуру понад 33 населених пунктів, серед яких Харків, Лозова, Сіверськ, Білохорівка, Миколаївка, Верхньокам'янське, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Юр'ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам'янка, Времівка, Степове, Малі Щербаки, Сухи Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

Відео дня

За минулу добу російські окупанти завдали 3 ракетних удари, 33 авіаудари та завдали 58 ракетних артилерійських ударів по військовим та цивільним цілям на території України.

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

На інших напрямках ворог обстрілював інфраструктуру з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Степне Сумської області;
  • на Харківському напрямку - Басове та Куп'янськ;
  • в Краматорському напрямку - Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Сіверськ, Білогорівка, Крива Лука, Спірне, Верхньокам'янське, Дронівка, Григорівка та Званівка;
  • в Бахмутському напрямку - Юр'ївка, Нью-Йорк, Миколаївка, Миколаївка Друха, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Бахмутське та Яковлівка;
  • в Авдіївському напрямку - Мар'їнка, Краснохорівка, Первомайське та Новомихайлівка;
  • в Новопавлівському напрямку – Велика Новосілка, Новодонецьке та Времівка;
  • на Запорізькому напрямку - Новопіль, Уляйполе, Залізничне, Червоне;
  • в Південнобузському напрямку - Таврійське, Мирне, Тернові Поди, Партізанське, Червона Долина, Білохірка, Новохреднєве, Безименне, Сухи Ставок, Біла Криниця, Ольгине, Високопілля, Кам'яне. Крім того, ворог постійно проводить повітряну розвідку БПЛА.

російські окупанти перебувають у домівках місцевих мешканців в населених пунктах Чаплінського району Херсонської області, місцями виселяють господарів з будинку.

російська армія щодня зазнає значних втрат робочої сили і намагається компенсувати їх різними способами. Військове керівництво продовжує пошуки бажаючих воювати серед полонених, зокрема в колоніях Тульської області. Рекрутери обіцяють засудженим вилучити судимості в обмін на 3 місяці служби, рецидивістам або засудженим за особливо тяжкі злочини термін служби складе 6 місяців. Однак жодних договорів з зацікавленими сторонами не укладається. Також триває набір так званих "резервістів" до 3-го армійського корпусу. Серед вже набраних кадрів значна кількість людей з наркотичною та алкогольною залежністю. Також факт примусової мобілізації в місті Горлівка показує проблеми з кадровими підрозділами, місцевим так званим "військовим комісарам" було поставлено завдання «ополченцям» набрати 6 тисяч осіб до 19 серпня. У місті продовжуються пошуки та арешт чоловіків, що в свою чергу викликає масове невдоволення місцевих мешканців.

Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка.

Протягом доби з метою підтримки дій сухопутних угруповань авіація Сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження живої сили та техніки противника.

Крім того, підрозділи протиповітряної оборони наших військ знищили два ворожі літаки (Су-25 та Су-24М), один гелікоптер Мі-8 та безпілотний літальний апарат на різних

Підрозділи Ракетних військ та артилерії завдали збитків 9 командно-контрольних пунктам бригад та батальйонів та на 3 ділянках зосередження живої сили та бойової техніки ворога. Втрати російських окупантів наразі встановлюються.

Нагадаємо, як минулої доби окупанти вдарили по ТЕЦ і випустили по Україні 12 крилатих ракет, 9 — збили.  Минулої доби наші повітряні сили за дві години приземлили дві російські «сушки»

Читайте також:

«Курка на грилі, з цибулькою, часником та соусом «Чілі». Рецепт від кухаря ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up