Які види послуг планує надавати лікарня цьогоріч

Які види послуг планує надавати лікарня цьогоріч
Серед пакетів, на які подала документи лікарня, низка діагностичних. Торік Козятинська ЦРЛ закупила за кошти з міського бюджету нове обладнання. Фото зі сторінки Козятинської ЦРЛ у Фейсбук
  • Перелік послуг та процедур, які надають медичні заклади, залежить від угод, укладених із Національною службою здоров’я України.
  • Станом на кінець минулого року Козятинська центральна районна лікарня подала до розгляду 16 договорів.
  • Розповідаємо, які

Минулого року остаточно сформували мережу спроможних закладів охорони здоров’я. За умовами реформи, лікарні мали розподілити на три групи: надкластерні, кластерні та загального лікування. Надкластерні — це медичні заклади, які працюють зі складними та рідкісними випадками. Кластерні — це багатопрофільні лікарні, які обслуговуватимуть пацієнтів із найбільш поширеними захворюваннями. Натомість лікарні загального лікування працюватимуть за базовими напрямками і, за потреби, спрямовуватимуть пацієнта до лікарні вищого рівня — кластерної чи надкластерної.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, у мережу спроможних закладів Вінницької області увійшли сім надкластерних, сім кластерних та 19 лікарень загального лікування. Козятинська ЦРЛ потрапила до останньої групи, хоч заклад мав намір стати кластерною лікарнею, втім цей статус надали Хмільницькій ЦРЛ, позаяк Хмільник — центр району. Однак для пацієнтів Козятинської ЦРЛ тоді нічого не змінилося — торік лікарня продовжила надавати допомогу за тими договорами, які погодила Національна служба здоров’я України ще до формування мережі спроможних закладів.

За інформацією, оприлюдненою на сайті Національної служби здоров’я України, у 2023 році Козятинська ЦРЛ мала 18 угод із НСЗУ, чи «пакетів», як прийнято їх називати в медичних колах, на загальну суму 85,2 мільйона гривень. Один договір стосувався персоналу лікарні (додаткове фінансування для залучення до колективу лікарів-інтернів), решта стосувалися послуг, які медичний заклад надавав населенню. Однак ці угоди діяли до 31 грудня 2023 року, тож на нинішній 2024 рік лікарня має підписати нові договори.

Відео дня

За інформацією Національної служби здоров’я України, станом на кінець 2023 року Козятинська ЦРЛ подала документи на оформлення 16 договорів на нинішній, 2024 рік. Такі дані були станом на 5 січня 2024 року. Пакетів на проведення бронхоскопії та військових медичних комісій на той момент у переліку не було. На всі інші види послуг, які були торік, Козятинська ЦРЛ документи вже подала. А саме:

  • ведення вагітності в амбулаторних умовах та пологи;
  • профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах («поліклінічний пакет»);
  • лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії;
  • хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах та в умовах стаціонару одного дня;
  • стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;
  • діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ та підозрою на ВІЛ;
  • стаціонарна та мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям;
  • стоматологічна допомога дорослим та дітям;
  • діагностика (цистоскопія, колоноскопія, езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія).

Наразі лікарня очікує, коли НСЗУ підпише ці угоди. Додамо, що подача документів на оформлення пакетів відбувається у два етапи: перший був до Нового року, другий стартує у січні. Про це детальніше розповімо у наступних публікаціях.

 

Читайте також:

За останніх два тижні кількість хворих на грип А у Козятині збільшилася вдвічі

Глухівчан запрошують стати донорами і здати кров для бійців ЗСУ

У жіночій консультації Козятинської ЦРЛ працює новий цифровий кольпоскоп. Телефони для запису

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up