Випадки COVID-19 зростають. В Україні оновили схеми вакцинації проти недуги

Випадки COVID-19 зростають. В Україні оновили схеми вакцинації проти недуги
  • Щодня в Україні фіксують зростання захворюваності на COVID-19. За інформацією МОЗ України, протягом минулого тижня зафіксували 44 137 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби.
  • Зокрема на Вінниччині за минулу добу виявили Зареєстровано 364  випадки  захворювання (в тому числі 58 випадків серед дітей).

Як повідомляється на сайті Вінницького обласного центру контролю та профілактик хвороб, з початку пандемії зареєстрували 17504 підозр на коронавірусну інфекцію. У 165 342 випадки  захворювання підтвердили, в т. ч. у 13 512 дітей.

Вакцинація допомагає уникнути ускладнень та важкого перебігу коронавірусної хвороби. Варто додати, що в Україні оновили схеми вакцинації проти COVID-19.

Основне: інактивовану вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин.

Відео дня

Тобто, якщо людина отримала базовий курс вакциною Comirnaty, Moderna чи будь-якою іншою вакциною, вона може отримати бустерне щеплення (як перше, так і друге) вакциною CoronoVac.

Ці схеми вакцинації, є безпечними та захищають від госпіталізації та ризиків смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Таким чином:

  • Дорослі люди від 18 років повинні отримати базовий курс щеплень від COVID-19 з однієї дози вакцини Janssen або двох доз вакцин (CoronaVac чи Pfizer).
  • Через 5 місяців після первинного курсу всім людям від 18 років потрібно зробити перше бустерне щеплення.
  • Через 4 місяці після першого бустерного щеплення дорослим з групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 необхідно зробити друге бустерне щеплення. Інші дорослі також можуть отримати друге бустерне щеплення.
  • За інформацією обласного департаменту охорони здоров'я та реабілітації - 18 720 доз вакцини проти COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech розподілено між медичними закладами області. Вакцина уже доставлена до пунктів щеплення.

На Вінниччині є доступні вакцини: CoronaVac, Pfizer та Janssen (Jcovden). Щоб отримати щеплення зверніться до свого сімейного лікаря.

Додають, що на сьогодні у Вінницькій області майже 50% мешканців вакцинувалися від COVID-19. Понад 70 000 отримали бустерну дозу щеплення.

Читайте також:

Лікувати інсульт мають ліцензії дев’ять лікарень. Чи є в списку наша?

Знайомтеся, наші нові лікарі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up