Хмельницький дзюдоїст навчається у Козятині

Олексій Ніжинський є кандидатом у майстри спорту України та має перше "кю" з дзюдо. Зараз дзюдоїст - студент І-го курсу Козятинського залізничного училища.

 Спортивну кар’єру хлопець розпочав у секції Хмельницької ДЮСШ №2 "Авангард".
- Займаюся дзюдо з 10-ти років. У секцію мене привів товариш. Після того цей вид боротьби припав мені до душі, - розповідає Олексій.
- Голову не набивають,- відповідає Олексій на запитання, чому обрав саме дзюдо серед безлічі традиційних, національних видів єдиноборств. - Подобаються кидки та відношення тренера до тренувань і до спортсменів. Першим моїм наставником був Сергій Іванович Козира, майстер спорту з дзюдо. Він і навчив ніколи не здаватись і йти тільки вперед. За весь час занять в секції Хмельницького я завоював 20 медалей. Серед них найбільше запам'яталася перша медаль вже після двох місяців тренувань. Пригадую міжнародні змагання в Києві, де посів ІІІ місце. Тоді нашу федерацію представляло 25 борців, - розповідає дзюдоїст. - На спартакіаді школярів в Хмельницькому рік тому зайняв ІІ місце. І місце здобув на Чемпіонаті області серед спортсменів 1992-1995рр.
- Сама найважча медаль мені дісталась в Ужгороді. Півтора року тому брав участь у спартакіаді серед школярів. Зайняв ІІ місце, - ділиться враженнями Олексій.
- Займаюсь для себе. В майбутньому себе тренером не бачу, адже мала заробітна плата, - завершує розмову Олексій Ніжинський. - Зараз здобуваю професію "помічник машиніста", але буду продовжувати займатись спортом. - Шкода, що у Козятині немає секції дзюдо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    молодец Льоша, ну перший він не почне ніколи))
  • Anonymous

    Оце пацан)
  • Anonymous

    Молодець хлопчина, буде давати відпір тутешнім гопам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм 15:05 Козятинська ЦРЛ шукає хірурга, офтальмолога, психіатра. Перелік вільних вакансій Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:24 Храм Святої Мучениці Параскеви, що у Глухівцях офіційно перейшов до ПЦУ 13:00 Сьогодні — Чистий четвер. Молитви, прикмети та заборони цього дня 12:06 Назвали імена довгожителів-ювілярів травня, яких вітатимуть грамотами та грошима 11:00 Зробили писанки, щоб порадувати бійців у госпіталі photo_camera 10:04 Минає друга річниця, як на війні загинув Герой Віталій Михайловський 09:00 У Пустосі висадили алею ялинок photo_camera 08:22 «Мийка вагонів могла стати міною»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up