«Зробіть нам ласку, дайте хлопцям автомобіль»

«Зробіть нам ласку, дайте хлопцям автомобіль»
У сесійній залі знову багато пустих стільців — із 25 депутатів прийшли тільки 8
  • Місяць тому, коли попереднього разу була позачергова сесія, депутати зібралися у залі майже в повному складі і голосували.
  • Та схоже політична криза, яка почалася ще взимку, так і не завершилася — 36 позачергову сесію, яку скликали на минулий четвер, знову зірвали.
  • Які важливі питання мали розглядати і чому на засіданні виступала військова — читайте у нашій публікації

У четвер, 7 вересня мала відбутися 36 позачергова сесія. У порядку денному, який опублікували на сайті Козятинської міської ради, було 18 питань. Серед них рішення, які стосувалися виділення коштів на харчування у школах, будівництва водогону у Сигналі, який не можуть закінчити вже більше двох років, нагородження почесною відзнакою Козятинської міської ради — нагрудним знаком «За героїзм та патріотизм».

Початок засідання запланували на 16:00, але у сесійній залі зібралося лише 8 депутатів із 25. Нагадаємо, для того, щоб роботу сесії можна було почати, повинно зареєструватися як мінімум 14.

Міський голова Тетяна Єрмолаєва сказала, що серед питань, які мали рзглядати на сесії, були нагальні. Це — харчування у школах, водогін у Сигналі, прийняття субвенції від Міністерства ветеранів на придбання житла двом родинам загиблих Героїв, а також питання, які стосуються вшанування пам’яті полеглих захисників, зокрема, виділення коштів на поховання.

Відео дня

— Раніше депутати хотіли процесів, вони хотіли майданчиків, доріг, шкіл, дахів, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Я теж була впевнена, що депутатському корпусу потрібні процеси. Наприклад, ми ще не закінчили до кінця процеси заміни котелень, заміни дахів, не закінчили харчоблоки в школах, туалети. Я була впевнена, що політики тільки для того є, щоб покращувати життя в громаді. Але зараз я розумію, що депутатам не потрібні процеси, вони виключно обговорюють поведінку і посади. При чому посади, до яких депутати не завжди мають відношення. Міський голова єдиний роботодавець і тільки вона вирішує, хочемо ми цього чи не хочемо, хто буде головним бухгалтером, хто прибиральницею, а хто інженером. Тому що так пише Закон. Тим не менше, я розумію, що вже 16:10, навряд чи депутати підійдуть.

Серед присутніх у залі була Таїсія Радіна, військовослужбовиця одного з батальйонів Козятинської громади. Вона вийшла до трибуни, щоб звернутися до депутатів.

— У нашому батальйоні, він не тільки наш, але й ваш, є хлопці, які були в першому Бахмуті, в другому Бахмуті і незабаром ми знову будем там, — каже Радіна. — Є велика потреба у зберіганні продуктів харчування. Ми звернулися з листом до міського голови, до депутатів. Зробіть нам цю ласку, дайте хлопцям цей автомобіль. Я просто прошу і благаю. Вони повинні бути там нагодовані якісними, свіжими харчами. Їх немає де зберігати. В першому Бахмуті це було простіше. Були ще наші території, на яких було світло, куди можна було підключити морозильні камери. Зараз рухаються наші хлопці по розбитих територіях, де немає світла. Напевно кожна людина має свою місію. Я сьогодні її маю для того, щоб навіть ті депутати, яких немає, почули, що нам потрібно.

— Ви написали листа і просили вам виділити кошти на машину, ми написали вам у відповідь, що не знаємо, скільки вам коштів виділяти, — прокоментувала це міський голова. — Місто не має такого автомобіля, як ви хочете, у місті немає фур. Ми написали вам у відповідь — надайте, будь-ласка, орієнтовну вартість.

— Є комерційна пропозиція, її просто потрібно чекати, — сказала Таїсія Радіна. — Розумієте, для військового чекати…

— То скільки вам виділити коштів? — запитала Тетяна Єрмолаєва.

— Є комерційна пропозиція, — ще раз повторила військова.

— Я розумію ваші емоції, але ми не знаємо, скільки вам потрібно: мільйон, півтора, два, три, чотири, п’ять, сім, — сказала міський голова.

— Ми звернулися до виробника, виробник надав нам комерційну пропозицію, головному спеціалісту по роботі ради я скинула на пошту, — відповіла Радіна.

— Я сподіваюся, це не нова машина, а вживана, бо, якщо чесно, ми навіть жадні на вживані автобуси, — сказала міський голова. — В громаді дітей немає чим в школу возити. Автобуси у нас забрали військові, а далі ми нічого не можемо купити, тому що вісім місяців депутатський корпус лежить, не те, що стоїть і в нас є колосальна проблема з доставкою дітей.

Депутат від «Української стратегії Гройсмана» Олександра Пилипюк запитала, яка саме сума необхідна. Два мільйони — відповіла Таїсія Радіна.

Звернулася до усіх також староста Пиковецького старостинського округу Олена Борчаківська.

— Я присутня на цій сесії з однієї причини — через те, що депутати не присутні на сесії і немає голосування з тих важливих питань, які стосуються жителів тих населених пунктів, які приєднані до Козятинської міської ради, — каже Борчаківська. — Люди стають заручниками ситуації. Повірте, мене як старосту щодня запитують, чому не затверджуються спадкові справи, чому не затверджуються земельні ділянки, які надавалися родинам загиблих воїнів. Дуже прикра ця ситуація, не можна так просто не приходити. В кожному селі треба відремонтувати дорогу, підсипати, прогрейдерувати. Надати допомогу тому самому селу, як не як податки сплачуються. Не вирішуються питання з благоустроєм села. Я солідарна зі своїми колегами, оскільки у моєму Пиковецькому старостинському окрузі уже є вода, ми трохи швидше встигли це зробити ще при сільській раді. Але я прекрасно розумію жителів тих сіл, де зараз хочуть провести воду. Бо коли є централізована вода — це відкрив кран і ні бабусі, ні дідусеві не треба їхати і нести через два чи десять дворів воду.

— Розумієте, завжди є таке, що вчитель приходить на урок і свариться на тих, хто присутній, що інші втекли з уроку і зараз так виглядає, що ті депутати, які приходять посітйно, зараз отримують за тих, хто не прийшов, — сказала депутат від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Римша.

За ті 25 хвилин, поки спілкувалися присутні у сесійній залі, ніхто з депутатів більше не прийшов. Тож засідання так і не відбулося. Не виключено, що з понеділка 36 позачергову сесію спробують скликати знову. Принаймні, про це у четвер говорила міський голова.

 

Читайте також:

Завершили ремонт доріг на території Махнівської громади. ФОТО

«Залишків недостатньо, потрібно виділили додаткові кошти». Про харчування у школах

Якщо батьки напишуть більше 60 заяв, то садочок №6 відкриють 10 жовтня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Геннадий Ткачук

    Місцева влада своєю недолугою поведінкою створила цю кризу в громаді .Прийшло 8 депутатів ,значить даже провладні вже не приходять .А це значить що пора мабуть на стадіон ,звітувати перед всією громадою і там отримати от громади карт-бланш ,або команду на вихід .А то влада намагається всю свою некомпетентність за провали в громаді перекласти на депутатів .Не вийде ,бо за все в громаді відповідає міський голова і крапка .Вміло управляти людьми це не тільки особистий хист це й перевірка на людяність ,яку  очільниці ТГ не пройшли

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Дмитро Троян депутати місцевої ради  працюють там де працевлаштовані а не в міськвиконкому.В разі пропуску без поважних причин більше половини сесій  їх можуть відкликати .але за три роки вони на 2/5 сесій були присутні .Так що з їх боку порушив законодавства не має .Але питання не в цьому -за це питання відповідаю
    Чиновники які отримають. Зарплату за наш вами рахунок

    Дмитро Троян reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук, а що депутатам дозволяють не приходити на роботу????))))

keyboard_arrow_up