Виділили гроші на ремонт КТ-апарату, але й посперечалися

Виділили гроші на ремонт КТ-апарату, але й посперечалися
  • На середу, 10 квітня скликали 44 позачергову сесію.

  • Цього разу депутатів прийшло достатньо, щоб провести засідання, і добули вони до кінця.

  • Які рішення приймали і про що говорили — коротко у нашій публікації

Попереднього разу депутати збиралися два тижні тому і те засідання завершилося нічим — обранці зі скандалом розійшлися, не прийнявши жодного з рішень. Цього ж тижня мала відбутися ще одна позачергова сесія, 44 за рахунком. Її скликали на 15 годину середи, 10 квітня. Позаяк на засідання прибуло більше необхідної мінімальної кількості депутатів, сесію оголосили відкритою і перейшли до розгляду питань.

Початок видався вдалим. Перші сім питань депутати розглянули без жодних суперечок. Обранці затвердили типову угоду про соціально-економічне партнерство між міською радою та суб’єктами господарювання. Нарешті виділили гроші на ремонт КТ-апарату для Козятинської ЦРЛ, який вийшов з ладу ще на початку року. На це спрямували 3,9 мільйонів гривень. Із залишків бюджету попередніх років 1,1 мільйон надали обласній скарбниці для будівництва фортифікаційних споруд.

Після цього обранці перейшли до розгляду питань, які стосувалися спортивного клубу «Тако». Організації мали надати нове приміщення. Без жодних обговорень депутати проголосували за передачу «Тако» в оренду терміном на п’ять років частину кабінетів на третьому та четвертому поверсі Центру дитячої та юнацької творчості за ціною 744 гривні. 

Відео дня

Коли ж перейшли до голосування за розірвання договору, яким спортивний клуб орендував приміщення, де перебуває зараз, почалася справжня суперечка. Подеколи на підвищених тонах.

— Ми вам сказали, що ми не проти залишити приміщення, де займаються наші діти, вкладені наші гроші і нашими руками зроблені умови, якщо ви нам надаєте інше приміщення з такими самими умовами і з виділенням коштів на ремонт, — сказала Катерина, представниця батьків, чиї діти займаються у спортивному клубі «Тако». — Лиш тоді буде розірваний договір там, де ми зараз перебуваємо. Інакше договір ми не розриваємо. Це позиція 120 дітей, 240 батьків і двох тренерів.

— Ви зараз голосуєте за будинок піонерів, — підключилася до обговорення ще одна представниця від батьків. — Він нам не підходить.

До трибуни вийшов депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир. 

— Я мав розмову із, наскільки розумію, вашим меценатом, ми з ним домовилися, він сказав, що всі питання з вами узгоджені і на даний час варіант вибраний такий, — сказав Пузир. — Перше — ми надаємо вам тимчасові приміщення на четвертому і третьому поверсі ЦДЮТ. Паралельно він купує приміщення фінансового управління Козятинської райдержадміністрації, але цей термін довгий. Процедура буде тривати мінімум два місяці. Він дає частину коштів на ремонт приміщення. Також я попросив закласти у бюджеті кошти на ремонт приміщення, коли воно буде у приватній власності чи вашої громадської організації, чи мецената. Так ми і рухаємося.

Міський голова сказала, що зараз «Тако» дають приміщення ЦДЮТ, де можна облаштувати роздягальні, є зал для занять і не потрібно проводити ремонт. Єдине питання, яке постало, це те, що на третьому поверсі будівлі немає туалету. Місто готове його зробити, якщо спортивний клуб погодиться перейти у це приміщення, але на облаштування вбиральні потрібен час — щонайменше місяць.

— Нам пропонували альтернативу нашому приміщенню котельню за поліцією, гаражі ЦНАПу, колишнє приміщення соцполітики, аварійне і приміщення колишнього «Відродження», — каже Катерина, представниця батьків, чиї діти займаються у спортивному клубі. — Я питала, якщо ми, наприклад, обираємо котельню хто і за який кошт робитиме нам там ремонт? Відповідь була така: можливо міська рада. 

На це міський голова сказала, що приміщень пропонували значно більше — чотири котельні, колишнє «Відродження», колишнє приміщення управління соціальної політики, центр дитячої та юнацької творчості, спортивні зали ліцеїв №3, 5 і 7. Серед цих споруд опалення, освітлення, вода і каналізація є лише в школах, ЦДЮТ та колишній соцполітиці. Обрали найбільш вигідний варіант — Центр дитячої та юнацької творчості, оскільки він розташований у центрі міста.

Сперечалися міський голова, обранці і представники «Тако» з добрих півгодини. А ще навіть не перейшли до наступного проєкту рішення, яким мали зарезервувати для спортивного клубу півмільйона гривень з бюджету. До трибуни вийшов депутат від «Слуги народу» Олександр Шумський і заявив, що голосувати за резервування 500 тисяч не буде.

— Це ненормально, — каже Шумський. — Я розумію, 120 дітей — це супер. Вам велика подяка за те, що ви ними займаєтеся. Це дуже круто для Козятина. Але ми маємо розставляти на даний час пріоритети. Ми виділяємо на фортифікаційні споруди 1 мільйон 155 тисяч, а на спорт 500 тисяч? Ви серйозно? То давайте може ми 500 тисяч кинемо ще на фортифікаційні споруди?

Врешті решт за розірвання попереднього договору оренди із «Тако» проголосували, щоправда з другого разу. Коли перейшли до рішення про резервування коштів для спортивного клубу, депутат від «Європейської солідарності» Дмитро Бернатович запропонував зменшити суму. Депутат Олександр Пузир подав пропозицію замість 500 тисяч зарезервувати 300. Що і зробили і прийняли рішення.

Останнім депутати розглядали виділення коштів родині Тучак на лікування. Ми вже повідомляли, що у Вікторії Тучак сталося запалення після проведення кесаревого розтину, яке переросло в рак агресивної форми з метастазами у черевній порожнині. Дівчині потрібна термінова операція. Рідні просили 400 тисяч гривень на її проведення. Депутати підтримали виділення коштів.

 

Читайте також:

Кооператив створили і його керівництво обрали

Тарифи на комуналку: скільки коштує газ та світло для населення у квітні

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up