Кооператив створили і його керівництво обрали

Кооператив створили і його керівництво обрали
  • Справи громади. У суботу, 6-го квітня, жителі села Козятин зібралися на черговий схід села.
  • Це була третя спроба обрати голову кооперативу та його керівні органи. Обговорювали проєкт, статут і після не тривалої дискусії прийшли до обрання
  • керівного складу кооперативу

Громада села зібралася у будинку культури аби вчергове поговорити про проведення водогону та нарешті визначитися з керівництвом кооперативу. Цього разу порівняно з попередніми зборами, прийшло найбільше людей. Відкрила схід села міський голова Тетяна Єрмолаєва мовою статистики.

— Село Козятин — єдине село громади, у якому немає централізованого водогону. Уже виділені кошти на проєктно-кошторисну документацію по одній свердловині, а свердловина біля будинку культури — вона є. Треба зробити експертизу, скільки там є кубів води, а далі дві окремих гілки водогону, — сказала вона.

Відео дня

Також очільниця громади повідомила, як йшли справи з прокладанням водогону в інших селах.

— Від початку до кінця закрили два села по водогону, але мали відношення до кооперативу по Сестринівці та Флоріанівці. Вони починали водогін ще до об’єднання громад, завершили водогін тільки тепер. Ситуація різна, по водогону у Флоріанівці ми маємо суди. Ми досі судимося з підрядниками через те, що сільська рада не виконала тих пунктів, які потрібно було виконати за законом. Що стосується роботи міста, то ми все виконали. Далі кооператив пломбує лічильники, знімає показники і все решта, — сказала міський голова.

Віталій Вечера зауважив, що водогін у селі Козятин потрібний, але у нього виникли питання щодо деяких розрахунків проєктних робіт, в теорії вони одні, а на практиці під час робіт вони можуть бути іншими.

— Ми повинні знати, що дає дана скважина за добу і все порахувати. Маємо 1400 домогосподарств і 3700 осіб — населення в селі. Середнє споживання води 250 літрів на добу на одну людину.

— Можете порахувати 3700 на 250. Все вже підраховано, — відповіла міський голова Віталію Вечері.

— По розрахунках треба робити ще одну свердловину, — доповнив очільницю міста начальник ЖКГ Іван Вовкодав.

— А я думаю, що ще не одну. Тому що мають бути резервні свердловини на випадок виходу з ладу насоса. Щоб село не було без води на час ремонту, а мати можливість переключитись на резервну свердловину, — сказав Віталій Вечера і запропонував, що з самого початку треба створити карту водогону. Піти у кожне домоволодіння і визначити, скільки людей хочуть проводити воду зараз, хто це має зробити пізніше і тих, хто не планує проводити воду взагалі. Позначити всі будинки сигнальними прапорцями різного кольору на карті водогону.

Розгорнулася дискусія між Віталієм Вечерею і начальником ЖКГ щодо того, у скільки може обійтися копання траншеї під труби. До дискусії долучився фаховий будівельник Юрій Войцехівський. 

— 800 гривень за метр траншеї — це багато. Грейдер — дорога річ і бульдозер дороге задоволення. Можна викопати траншею за 800 і можна знайти за 400. Мініекскаватор копає за зміну від 100 до 200 метрів. Грейдер за зміну може спалити 300 літрів пального, мініекскаватор спалює за зміну близько 20 літрів. У наших силах знайти шляхи, щоб проєктні роботи були як можна дешевшими. Деякі роботи ми можемо записати в проєкті, — сказав пан Юрій.

Віталій Ковальчук, фаховий будівельник, прийшов з паперами своїх напрацювань. У начальника ЖКГ уточнював покроковість проєкту і все записував у своєму журналі. На запитання з зали, чому б йому не очолити кооператив, він відповів:

— Із своєю зайнятістю я не потяну, а допомагати голові кооперативу я можу і буду.

Громада села стала обирати голову і секретаря виборчих зборів. Ними відповідно стали староста громади Тетяна Катеризюк і вже згаданий Віталій Ковальчук.

На посаду голови кооперативу були запропоновані кандидатури Віталія Вечері, Віталія Ковальчука та Юрія Войцехівського. Двоє перших подякували за довіру, але сказали, що за браком вільного часу не можуть очолити кооператив. Юрій Войцехівський також не дуже горів бажанням стати головою, але вже знав, що в правлінні будуть Ковальчук і Вечера і погодився. Після голосування за кожну кандидатуру керівний склад кооперативу «Козятинські джерела» набув такого вигляду: голова правління— Юрій Войцехівський, члени правління — Віталій Вечера, Тетяна Савчук, Віталій Ковальчук, Наталія Білоус. Засновники кооперативу — Юрій Войцехівський, Віталій Вечера, Віталій Ковальчук. Ревізійна комісія — Оксана Дорошенко, Марія Куликівська, Вадим Латковський. Спостережна рада — Ігор Куликівський, Сергій Поліщук, Анатолій Жиголовський.

Члени кооперативу «Козятинські джерела» перед тим, як розійтися, зібралися біля столу, де підтвердили своє членство в кооперативі власним підписом у журналі кооперативу.

У скільки у кранах козятинчан обійдеться вода, зараз важко сказати. Члени кооперативу задоволені складом правління. Ціни не знають, але вірять, що вона буде близька до собівартості.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Люда Коновальчук

    Ці збори проводились 3 суботи впідрят  і в газеті не раз писали
  • Олена Борчаківська

    Хай все заплановане втілиться в життя.
  • Надя Порхун

    Ці збори для ізбраних, нічого не розумію чому ніхто не повідомляє
  • Марина Артемчук

    Цікаві збори, 70% села Козятин навіть про них не чули.

    Наталія Щербатюк reply Марина Артемчук

    Олександр Шумський я чула навіть про Залізничне!Але толку з того?Води як не було так і не буде 🥹

    Марина Артемчук reply Марина Артемчук

    Олександр Шумський я рада

    Олександр Шумський reply Марина Артемчук

    Марина Артемчук кому треба той чув 🤣

keyboard_arrow_up