ТВК назвала ім'я офіційного переможця виборів і партії, які проходять до міськради

ТВК назвала ім'я офіційного переможця виборів і партії, які проходять до міськради
Виборча дільниця у Міській лікарні
  • Попри те, що на цьогорічних місцевих виборах була рекордно низька явка, опрацювання протоколів територіальною виборчою комісією затягнулося на кілька діб.
  • Чому так, хто став новим мером Козятина і які партії проходять до міської ради — дізнавалися наші журналісти.

Щойно зачинились дільниці і останніх виборців, які хотіли проголосувати, випустили за двері, для членів територіальної та дільничних виборчих комісій почався справжній марафон. ДВК рахувала голоси і заповняла документи, ТВК опрацьовувала протоколи.

Цьогоріч явка виборців була вкрай низькою. Всього на дільниці прийшло 10 714 осіб (без врахування даних зі спецдільниць у лікарнях). А це становить трохи більше третини від загальної кількості виборців усієї Козятинської громади. Тож ми очікували, що результати волевиявлення стануть відомі дуже швидко. Та не так сталось, як гадалось.

Усі з напруженням чекають офіційної інформації про те, хто стане новим керманичем громади. Тим часом засідання територіальної виборчої комісії триває вже третю добу. Члени ТВК змінюють одне одного. Воно й не дивно, адже люди не можуть безперебійно працювати три доби поспіль. Та чому опрацювання результатів виборчих перегонів триває цього разу так довго? Із цим питанням ми звернулися до Наталії Заєць, голови ТВК.

Відео дня

— Всі дільничні комісії вже здалися, бюлетені нам звезли ще позавчора (понеділок, 26 жовтня — авт.). Деякі комісії були відправлені на уточнення тому, що були технічні описки. Це коли недійсні бюлетені рахували разом з дійсними. На підсумок виборів така описка не впливає, але протокол повинен бути заповнений юридично правильно. Такі протоколи ми відправляли на уточнення. По деяким дільницям проводили перерахунок голосів. Це коли ми не можемо встановити результати виборів без перерахунку, — пояснює Наталія Заєць.

За словами голови ТВК, офіційних результатів ще не виводили, тому що мають закрити останню дільницю, по якій виникли питання. Там залишилося перерахувати бюлетені до Вінницької обласної ради. Тож засідання поки триває (станом на вечір 28 жовтня). Що стосується міської ради, то підрахунок голосів вже завершився.

— Наталія Михайлівна, а коли будуть перераховані бюлетені до Вінницької обласної ради? — запитали ми голову ТВК.

— Я думаю, що це буде сьогодні (28 жовтня - авт). Щойно ми завершимо підрахунок бюлетенів, заповнимо протокол повторного підрахунку голосів до Вінницької обласної ради, ми будемо встановлювати всі результати виборів

— ТВК може назвати офіційного переможця на пост міського голови Козятинської ОТГ?

— Так, можемо. Це Тетяна Єрмолаєва. За неї проголосували 3 тисячі 113 виборців. Розрив між нею і чинним міським головою Олександром Пузирем майже у 500 голосів.

Також відомо, які саме партії пройшли до Козятинської міської ради. Їх п’ять: «Слуга народу», «Українська стратегія Гройсмана», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Опозиційна платформа — за життя». Тож уже можемо назвати імена чотирьох депутатів міської ради восьмого скликання, адже кандидат, який очолював єдиний список, автоматично потрапляє до ради. Це — Олександр Пузир, Дмитро Бернатович, Олександр Ковернега та Сергій Перенчук. П’ятого депутата від «Української стратегії Гройсмана» поки назвати не можемо, адже єдиний список очолювала Тетяна Єрмолаєва, яка стане новим міським головою.

Що стосується інших ОТГ Козятинщини, то уже відомо, що у Махнівці перемагає чинний сільський голова Павло Кузьмінський, у Глухівцях — чинний селищний голова Олександр Амонс, у Самгородку — Сергій Лановик.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іван

    Людь, я вас боюсь! У вас мозку нема, якщо ви за ОПЗЖ голосуєте!!!

    Валентин reply Іван

    Відсутність мозку дозволяє лише тикнути на мінус! )))
  • Igor Kozeratsky

    Цікаво побачити в процентному відношенні, скільки земляків не дружать з мізками голосуючи за "слуг урода" та "жопеже"?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:09 Козятинські «Сірі вовки» представили наш район на змаганнях з волейболу та вибороли «бронзу» photo_camera 13:00 Самгородоцька «Блискавка» завітала до козятинських рятувальників photo_camera 12:14 Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї photo_camera 11:40 У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 10:05 У Козятинському ЦНАПі можна подати заяву на допомогу у зв'язку з інвалідністю внаслідок війни 09:18 Сьогодні, 8 травня в Україні День пам'яті та примирення 08:30 Під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури 08:07 «Футбол у нас є. Щодо фінансування, то надіємося, що воно буде» 18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up