Тетяну Єрмолаєву відправили у відставку. Що далі?

Тетяну Єрмолаєву відправили у відставку. Що далі?
  • Козятин без міського голови — під час другого засідання 50 позачергової сесії депутатам вдалося достроково припинити повноваження очільниці громади Тетяни Єрмолаєвої.
  • А разом з тим і скасувати вето на рішення ради про звільнення керуючої справами виконкому та заступника міського голови.
  • Пояснюємо, хто тепер керуватиме громадою

Друге засідання позачергової 50 сесії скликали на понедліок, 14 жовтня. Нагадаємо, перше засідання відбулося минулого четверга, 10 жовтня. І тоді встигли розглянути не всі питання. Зупинилися на достроковому припиненні повноважень Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої. Тож у роботі сесії оголосили перерву.

На 10 ранку понеділка, 14 жовтня у сесійній залі зареєструвалося 22 депутати. Цього було більш ніж достатньо, щоб працювати. Відтак міський голова Тетяна Єрмолаєва оголосила про продовження роботи сесії.

Відео дня

На початку засідання представник територіальної виборчої комісії повідомив, що напередодні відбулося засідання ТВК, на якому обрали наступними за черговістю депутатів від «Української стратегії Гройсмана». Нагадаємо, політсила відкликала за народною ініціативою п’ять своїх представників у Козятинській міській раді. Трьох нових обранців від «Української стратегії Гройсмана» Олександра Польового, Інну Лозінську та В’ячеслава Кучера представили у раді місяць тому, 12 вересня. А на засіданні, яке відбулося у понеділок, 14 жовтня представили ще двох. Ними стали Анастасія Жарська та Володимир Макогон. Нові обранці приступили до виконання своїх обов’язків, тож депутатів на засіданні стало вже 24. Це рекордна кількість за час політичної кризи.

Перейшли до розгляду порядку денного. Першим стояло питання Про дострокове припинення повноважень Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої та звільнення її з займаної посади. До депутатів звернулася Тетяна Костюк, представниця «Української стратегії Гройсмана».

— Шановні депутати, будь ласка, чиніть по совісті, не йдіть на компроміс, — сказала Костюк. — На компроміс із совістю йти не можна. Тому що у світі є закон бумерангу: якщо ти так вчиняєш з людьми, то і з тобою так будуть вчиняти. Я вас дуже прошу, шановні, робіть свій вибір виважено.

Тетяна Єрмолаєва встала з-за столу і сіла поряд із депутатським корпусом. За процедурою перед тим, як приймати рішення про дострокове припинення повноважень міського голови, спершу необхідно було провести таємне голосування. Зібралася лічильна комісія у складі депутатів від «Слуги народу» Євгенія Малащука, «Європейської солідарності» Людмили Кудимець та «Української стратегії Гройсмана» Олександра Грінченка. Вони підготували бюлетені. Місцем для проведення голосування визначили кабінку, яку облаштували безпосередньо у сесійній залі. Депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир вніс пропозицію перевірити кабінку на наявність камер чи інших пристроїв. Визначили, що перевірку має провести представник правоохоронних органів. Євгеній Трайдакало оглянув кабінку і повідомив, що жодних пристроїв всередині не виявив.

Стартувала процедура голосування: депутати по черзі отримували бюлетені і йшли до кабінки. Коли усі 24 обранці проголосували, представники лічильної комісії розкрили скриньку з бюлетенями і почали їх рахувати. Підтримали пропозицію про відставку Тетяни Єрмолаєвої 22 депутати, проти було лише двоє. Після цього питання про відставку міського голови проголосували пультами. Цим рішенням депутатський корпус достроково припинив повноважень Тетяни Єрмолаєвої, яка керувала громадою неповних чотири роки. Тетяна Єрмолаєва покинула сесійну залу. Тепер обов’язки міського голови виконуватиме секретар Козятинської міської ради Ірина Репало.

Наступним депутати скасували вето, яке наклала Тетяна Єрмолаєва на рішення про звільнення керуючої справами виконкому Аліни Тимощук та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Павла Холковського.

Решту питань порядку денного не розглядали. Олександр Пузир запропонував закрити засідання, позаяк деякі питання не розглядали на комісіях. Відтак позачергову 50 сесію Козятинської міської ради закрили.

 

Читайте також:

Козятинська ТВК з новообраним головою провела своє 2-е засідання

Відбулася 50-а позачергова сесія міської ради. Розповідаємо, які рішення прийняли, а які перенесли

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (34)
  • Олександр Чайка

    Це касається тцк(безприлюдники)якщо так берете то тоді спочатку пройди сам влх  і тоді давай до мене і тоді побачим який ти воїн
  • Олександр Чайка

    Виб розглянули кого можна чіпати а кого неможливо.у нас тут ви привезли багато тубиків.як ти поясниш .ще така хуйня і може бути дуже прикро
  • Юля Ящук

    Козятин, я вас вітаю!
  • Людмила

    Її

keyboard_arrow_up