«Сесія не відбудеться, поки не буде виконана наша вимога»

«Сесія не відбудеться, поки не буде виконана наша вимога»
  • Після позачергової сесії, яка відбулася у понеділок, 31 липня, опозиційна більшість запросила на круглий стіл депутатів від провладної партії «Українська стратегія Гройсмана».
  • Які вимоги висуває опозиція і що обговорювали під час круглого столу — читайте у нашій публікації

Політична криза, яка виникла у Козятині ще взимку, триває, хоча крига у цьому питанні трохи скресла — позачергову 34 сесію вдалося провести, але одне з питань деякі депутати не підтримали: зміни до оборонно-правоохоронної програми в частині фінансування капремонту паркану і закупівлі будматеріалів на ремонт рампи нашої військової частини. 

Наприкінці засідання депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир запросив представників «Української стратегії Гройсмана» до обговорення. Опозиційна більшість у складі представників «Слуги народу», «Європейської солідарності» та «Батьківщини» чекала під адмінбудівлею півгодини. Вже збиралися розходитися, але фракція «Української стратегії Гройсмана» таки вийшла з міської ради. Обранці зібралися за столом. Першим взяв слово Сергій Матвіюк, представник «Батьківщини».

— Напевно більшість депутатського корпусу вимагає публічного звіту міського голови, круглого столу зі всіма мешканцями громади, представниками громадських організацій та депутатського корпусу міської ради у зв’язку з тим, що стався такий конфлікт, коли ми не в спромозі зібратися в сесійній залі, коли ми два рази виносимо свої проекти рішень і хочемо зібрати сесію, але нас ігнорують, вносять свої питання в порядок денний і в соцмережах звинувачують нас у всіх гріхах громади, — каже Матвіюк. — Звинуватити 12 депутатів, що вони працюють на країну-агресора, я вважаю, що в такий час це важкий злочин.

Відео дня

Зайшла мова за те, що секретарем обрали Тетяну Римшу, але сесію провести не можуть.

— Друге питання у нас секретар, — сказала Ірина Репало, депутатка від «Української стратегії Гройсмана». Нагадаємо, опозиційна більшість вже раніше висувала вимогу, щоб не лише секретар ради, а й керуюча справами виконкому склали свої повноваження.

— Це не питання, це вимога, від якої залежить відбудеться чи не відбудеться наступна сесія, — уточнив Євгеній Малащук, депутат від «Слуги народу». — Сьогодні ми прийшли і мали проголосувати ці питання без криків за 20 хвилин. Тому що ми домовилися і ми сказали, що ми прийдемо і проголосуємо, але перекручувати це під свої питання, підс свій день, під свої рішення. Знову почалися маніпуляції. Ви чули як мінявся регламент сьогодні — з першого на шосте питання, але суть не в цьому. Наступний раз ми не прийдемо. Сесія не відбудеться, поки не буде виконана наша вимога, більшості.

— У мене одне прохання — повернутися зараз в сесійну залу і проголосувати за нашу військову частину, — каже Ірина Репало.

Депутати від «Слуги народу» Євгеній Малащук та Олександр Шумський відповіли категоричне ні.

— Два з половиною роки ми не впливали на процес і ми всі бачимо, що відбувається сьогодні в місті, — каже Євгеній Малащук. — Ми дійшли до висновку, що більшість опозиційна не зайде в раду, допоки не виконані вимоги. Ми зібралися тому, що ні секретар, ні міський голова далі на процеси не повинні впливати, а впливає депутатський корпус. Ми винесли питання порядку денного, які хотіли без скандалів проголосувати. Нам це все перекрутили вже вчерговий раз. Якщо ми хочемо з вами далі робити все для своїх кругів, після того, як виконані вимоги, ми сідаємо, проговорюємо, які питання не викличуть зауважень і проведемо першу сесію, яка вона має бути. Щоб ми чули і вас і нас.

— Значить ваша вимога це заява керуючого справами, секретаря і далі ви заходите в сесійний зал? — уточнила Ірина Репало.

Дмитро Хавронюк, депутат від «Української стратегії Гройсмана» запитав, кого опозиційна більшість бачить на цих посадах.

— Ми не претендуємо на прізвища, — відповів Євгеній Малащук. — Голосувати ви будете так само як і ми.

— Офіційно від нашої більшості пропоную взагалі не мати секретаря, щоб ми не пересварилися, — сказав Сергій Матвіюк. — Кожної сесії ми будемо обирати секретаря на сесію. Таке вже в Козятині було при Висоцькому. Бо якщо зараз від якоїсь політичної сили буде секретар, буде те ж саме.

Депутати говорили цілих півгодини, часто підвищуючи тон. Наостанок Ірина Репало повідомила, що записала три основні вимоги — звіт міського голови, заяви про відставку секретаря ради і керуючого справ виконкому.

 

Читайте також:

Виділяли-виділяли, але гроші поки в повітрі: Про позачергову 34 сесію

ЦРЛ не кластерна, а загальна: визначили мережу закладів охорони здоров’я області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Надія Кучер

    А, осінь стукає в вікно,а  там  зима
  • Читач58

    Собаки лаять, караван іде...
  • Elias Radko

    Зелібоби віджимають місто. Хочуть самі пиляти гроші, без перешкод і посередників.
  • Олег Козачук

    Одна й та ж сама гойдалка, ну звісно ж вони на таке не погодяться і це триватиме нескінченно!!! Та невже ж не існує якогось дієвого механізму гнати те хороводне шобло сраною метлою?!!!
    Скільки вони ще будуть знущатися з нашого міста...

    Meni Mamont reply Олег Козачук

    Олег Козачук механізм є , але депутати не використовують його. Почитайте закон про місцеве самоврядування. Значить їм потрібно щось для них.

keyboard_arrow_up