Хотіли створити дитячий табір у Сестринівці, але провалили голосування

Хотіли створити дитячий табір у Сестринівці, але провалили голосування
Фото з архівів газети
  • У п’ятницю, 2 лютого відбулося друге засідання 41 чергової сесії Козятинської міської ради.
  • На порядку денному були земельні питання, але розглядали не лише це.
  • Скільки земельних ділянок, що належать громаді, планують здати в оренду, яку комунальну будівлю виставлять на продаж і яке питання обговорювали майже годину — коротко розповідаємо про сесію

Ми вже повідомляли, що два тижні тому скликали 41 чергову сесію, на якій депутати нарешті прийняли бюджет. Засідання тривало більше восьми годин і за цей час обранці не встигли розглянути усі проекти рішень, адже у порядку денному було понад дві сотні питань. Тому у роботі сесії оголосили перерву. 

Друге засідання скликали на п’ятницю, 2 лютого. Депутати зібралися у сесійній залі, щоб розглянути блок земельних та майнових питань, але голосували не тільки за це. Обранці відкоригували бюджет — із резервного фонду перенесли частину коштів на виготовлення проектів для будівництва мережі водогону по селах громади. У програмі захисту населення від надзвичайних ситуацій передбачили 70 тисяч гривень на обслуговування IP-системи оповіщення.

Термін оренди землі під зупинкою, де від’їжджає автобус на Вінницю, продовжили на рік. Вісім земельних ділянок громади планують здати в оренду. Депутати затвердили відповідні умови, орендарів шукатимуть через аукціон.

Відео дня

Частину приміщення, де раніше була Центральна районна лікарня, передадуть в оренду громадській організації, щоб взяти участь у проекті Мінсоцполітики «Життєстійкість». У його рамках в громадах створюють центри життєстійкості — простори, у яких можна отримати психосоціальну підтримку.

Частину приміщення старого вокзалу по Винниченка, де раніше було Управління соціальної політики, також мали здати в оренду, щоправда через аукціон, втім його вирішили скасувати. Причина у тому, що перший аукціон не відбувся, а під час другого ціну потрібно було знизити вдвічі, що не вигідно.

Будинок культури у Сокільці виставлять на продаж — його внесли до об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації. А для приміщення у Флоріанівці, де було поштове відділення, через аукціон шукатимуть орендаря.

Після того, як земельно-майнові питання завершилися, депутати повернулися до рішення, яке вже розглядали два тижні тому — створення дитячого табору оздоровлення та відпочинку на базі Сестринівської гімназії. Керувати ним мав Центр дитячої та юнацької творчості. Під час першого засідання сесії депутати провалили голосування. Під час повторного розгляду цього питання на другому засіданні у сесійній залі виникла дискусія. Представниця партії «Слуга народу» Наталія Щербатюк сказала, що вона не проти табору, але більш нагальним питанням є створення реабілітаційного центру у громаді.

— На сьогоднішній день у нас не має реабілітації ані цивільне населення, ані військові, ані діти. Може ми все таки в першу чергу звернемо увагу на те, що нам потрібно в першу чергу? — сказала Щербатюк.

— Що це може бути за табір в школі? — виступила позафракційна депутат Аліна Діденко. — Я Сестринівську школу знаю напам’ять і дивуюся колективу цього закладу, що вони хочуть пустити в навчальний корпус дітей з ночівлею. На чому діти мають спати, коли мають готувати навчальний корпус до нового навчального року — незрозуміло. Якщо вже і розглядати питання створення стаціонарного табору, у нас є гімназія №7, там є хоч спальний корпус. Щоб показати дітям Сестринівку, достатньо одного дня, щоб приїхати з кожного навчального закладу.

Депутат від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Костюк зауважила, що представники їх партії спільно з обранцями від «Слуги народу» та секретарем ради виїжджали у Сестринівку і дійшли згоди, що будівля гімназії підходить для організації відпочинку — там новий харчоблок і є укриття. Депутат від «Європейської солідарності» Євгеній Буравський запитав, яку культурно-масову роботу організують для дітей. Тетяна Костюк відповіла, що у Сестринівки багатогранна історична спадщина, ботанічний заказник, територія гімназії велика і розташована далеко від житлових будівель, а в приміщенні є спортивна зала.

Міський голова Тетяна Єрмолаєва прокоментувала зауваження Наталії Щербатюк з приводу відсутності у Козятині центру реабілітації. Очільниця громади сказала, що реабілітацією займається виключно медична галузь. Козятинська центральна районна лікарня готується підписати із Національною службою здоров’я України реабілітаційний пакет, але для цього потрібно зробити ремонт у приміщенні, аби воно відповідало вимогам. Щодо табору, міський голова сказала, що там буде можливість оздоровити за літо 100 дітей і це дешевше, ніж купувати путівки в табори в Карпатах.

Опитування

А ви підтримуєте ідею створити у Сестринівці літній табір для дітей?

 

Після довгого та бурхливого обговорення питання поставили на голосування, але, як і на попередньому засіданні, депутати його знову провалили. Рішення підтримали тільки міський голова, двоє представників «Батьківщини» та восьмеро представників  «Української стратегії Гройсмана».

 

Читайте також:

У Самгородоцькій громаді планують встановити вітрогенератори

Виплати на проживання переселенцям: що потрібно знати у 2024 році

Зміни форми навчання у Махнівському ліцеї та Вовчинецькій гімназії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Володимир Загоруйко

    База відпочинку 5ий ставок???
  • Денисюк Ніна

    Алекс Ткачук

          Тут ви праві на всі 100%
  • Alexs Tkachuk

    Хочуть мити гроші на будівництві. Ганьба. Який табір нахер
  • Ingrid

    Закрити ліцей і сворити табір? Старий табір розвалили! Виходить на табір гроші є, а на ліцей немає?

keyboard_arrow_up