Хоч половина депутатів покинула залу, засідання все таки відбулося

Хоч половина депутатів покинула залу, засідання все таки відбулося
  • На п’ятницю, 15 березня скликали 42 позачергову сесію.

  • На порядку денному було майже 70 питань, але голосували лише сім і повідомили про зміни в депутатському корпусі.

  • Чому через це на сесії виникла дискусія і з якої причини не голосували решту питань

У п’ятницю, 15 березня о 10 годині ранку в сесійній залі зібралися обранці. На засідання прибуло 23 депутата, тож сесію оголосили відкритою. Після цього заслухали представника територіальної виборчої комісії Валерія Савченко. Він повідомив, що у лаві обранців відбулися зміни — територіальна виборча комісія зареєструвала нового депутата від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Ним стала Наталія Максимчук. Вона замінила свою колегу по партії Сніжану Явну.

— Скажіть, будь ласка, де зараз перебуває депутат, якого ви заводите в міську раду? — запитав депутат від «Слуги народу» Олександр Шумський.

— Мені про це невідомо, — відповів Савченко.

Відео дня

— На підставі яких документів ви прийняли постанову територіальної виборчої комісії? — запитав Шумський.

— На підставі заяви Наталії Максимчук, — відповів Валерій Савченко.

— Яким чином подана заява? — не вгамовувався Олександр Шумський.

— Письмова заява в матеріалах, — відповів Валерій Савченко.

— В оригіналі? — перебив його депутат Шумський.

— В оригіналі.

— Як ви її отримали зі Сполучених Штатів Америки? — запитав Шумський.

— Я її не отримував, — заперечив Савченко. — Її отримувала комісія.

— Ви тут як представник територіальної виборчої комісії, тому до вас і питання, — сказав Шумський. — Якби тут була голова, яка не побоялася сюди прийти, ми б це питали у неї. Чи відомо територіальній виборчій комісії, що даний депутат на даний час перебуває за кордоном, у Сполучених Штатах Америки і по оголошенню в інтернеті вона розпродає все своє майно? Яким чином вона має відвідувати сесії?

— Яким чином вона буде брати участь в сесії — це буде вирішувати керівництвом ради і сама рада, — зауважив Валерій Савченко. — А згідно того, що ви заявляєте…

— Лист має бути засвідчений в консульстві чи нотаріально посвідчений, — перебив його Олександр Шумський. — Якщо людина територіально не перебуває в Україні, яким чином…

— Законодавством не передбачено завірення в консульстві, — перебив його Валерій Савченко.

— А проживати в Штатах передбачено? — запитав Шумський. — Територіальна комісія стверджує, що можна жити за кордоном і вирішувати питання громади, в якій не проживаєш?  Депутатський корпус може ознайомитись з оригіналом заяви?

— При мені заяви немає, — відповів Валерій Савченко. — Хто хоче, будь ласка, звертайтеся до комісії. Я так розумію питання стосується того, як Наталія Максимчук може перебуваючи в Штатах і бути депутатом. Але в законі як зазначено? Постійне місце проживання. У вас є документи, що депутат Максимчук виїхала у Сполучені Штати Америки на постійне місце проживання?

Після того, як дискусія завершилася, до трибуни вийшов голова фракції «Українська стратегія Гройсмана» у Вінницькій обласній раді Олександр Хом’як.

Він зачитав протокол з’їзду політичної партії, яким вирішили відкликати Тетяну Єрмолаєву з партії «Українська стратегія Гройсмана» і почати процедуру відкликання за народною ініціативою з посади міського голови. А потім повідомив, що партія також починає процедуру відкликання деяких депутатів від своєї політичної сили у Козятинській міській раді, але конкретних прізвищ не назвав. У залі залунали оплески.

— Чи є запитання до порядку денного? — запитала міський голова.

— Питання порядку денного пройшли розгляд на комісіях? — запитав депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир.

— Комісії можуть зараз провести, — відповіла Тетяна Єрмолаєва.

— Дякуємо вам за роботу, — сказав Пузир. Після цього опозиційна більшість здала пульти і покинула сесійну залу. Але обранців залишилося достатньо для того, щоб засідання сесії продовжилося.

На порядку денному, який готували, стояло 67 питань. Але вирішили голосувати тільки ті, які стосуються військово-правоохоронного блоку. Позаяк вони передбачали виділення коштів, спершу їх розглянули на бюджетній комісії, засідання якої відбулося безпосередньо в залі. Після цього перешли до голосування.

Із залишку бюджетних коштів, який становить 106,3 мільйона гривень розподілили 11,3 мільйони. Трьом військовим частинам виділили по 2,8 мільйони відповідно до звернень на придбання необхідних засобів та техніки, 1,4 мільйона гривень виділили СБУ на закупівлю дронів. Ще 1,5 мільйон спрямували на матеріальну допомогу пораненим військовим.

Засідання не закрили, тому сесія продовжиться згодом.

 

Читайте також:

Зеленський — легітимний до наступних виборів, які можуть відбутися після війни — ЦВК

З 1 березня відбудеться індексація пенсій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Співаченко

    Я почув єдину професійну відповідь Валерія Савченко.Мар'янович, дякую.!
  • Микола Співаченко

    Не знаю хто мене заблокував..догадкюсь.знаю.шкода.Мені інтернет не потрібен.я живу в нашому місті і людей поважаю
  • Микола Співаченко

    Що це таке,сесія продовжиться згодом,?!

    Я знаю ,що в такому випадку,призначається інша дата проведення сесії,з можливими проблемами.я дуже просто роз'яснив.Це форм мажо

keyboard_arrow_up