«Циклон над Україною лежить на атмосферному дивані»: про погоду у на найближчі дні

«Циклон над Україною лежить на атмосферному дивані»: про погоду у на найближчі дні

«Циклон над Україною стаціонує, тобто, малорухомий, лінь йому кудись рухатися, лежить на атмосферному дивані, крутиться над нами, і заповнюється. Це означає, що хоча дощі ще побудуть, проте низький атмосферний тиск поступово підростає, щоб в другій половині тижня світити сонцем та наповнювати літньою спекою. А не оце казна що.»

Сьогодні, 3 серпня, циклон принесе в Україні дощі з грозами та рвучким вітром. Про це попередила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у фейсбуці.

За її словами, винятком стануть лише західні області, де буде сонячно, а також південні, де опади будуть локальними.

— У північних та центральних областях у середу ймовірні пориви вітру до 12-14 метрів за секунду. Температура повітря повсюди передбачається досить однорідною, що буває не часто – впродовж дня в Україні +24+29 градусів, на Закарпатті до +29+31 градуса, — поділилась вона.

Відео дня

Згідно допису синоптика, четвер, 4-го серпня через діяльність старіючого циклону в більшості областей України місцями пройдуть короткочасні дощі, на Лівобережжі з грозами.

У західній частині України переважатиме суха малохмарна погода.

Температура повітря у четвер суттєво не зміниться, впродовж дня очікується +25+29 градусів, на Закарпатті та на Луганщині до +30 градусів.

Через теперішню високу вологість частішають нічні та ранкові тумани, водії уважно! бо видимість погіршуватиметься до 300-500 метрів у туманах. У другій половині тижня дощі випаруються сонцем та спекою. Стовпчики термометрів почимчикують угору - бо ж літо - і досягатимуть +28+33 градусів.

— Поки ще переважає низький атмосферний тиск та крутиться неподалік волога погода, яка придавлює до сну навіть серед дня, — підсумувала синоптик

А ось яку погоду прогнозують у Козятині. На кілька днів обіцяють дощі

Читайте також:

Коли дощить, на Куликівського розливаються озера

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Варвара Орловская

    Не знаю в кого дощі, а в нас, в Козятині землю дощ промочив лише на 2 см.Вчора спеціально заміряла.Ото що тільки хмурно.

keyboard_arrow_up