З Козятина до Вінниці електричкою. Що було цікавого у цій поїздці

З Козятина до Вінниці електричкою. Що було цікавого у цій поїздці
  • Перше, що кинулось у вічі — дві електрички на Шепетівській платформі з відправленням 7.06 одночасно на два напрямки.
  • Старенькі електрички, подекуди з обдертими сидіннями, з чистою підлогою і не такими жахливими туалетами, як були до війни. Що ще ми помітили у електричці сьогодення — наш репортаж з вагона поїзда.

Як не крути залізничний найнадійніший та найдоступніший, якщо брати до уваги його рух за розкладом і ціни за квиток. Цього дня електричка сполученням Фастів-Козятин запізнювалася від свого розкладу на 15 хвилин. Тож був час зайти в електричку, яка вчасно прибула з Шепетівки і в 7.06 мала відправитися з Козятина на Бердичів. У вагонах № 1, 2, 3, 4 — по 2–4 пасажири. У вагонах чисто, а от сидяння — не теплі. Це могло свідчити, що у вагонах не всі тени працюють, чи локомотивна бригада не вмикала, або недостатньо вмикала вагонне опалення. Або  протягом усього маршруту пасажирів було мало і вони своїми тілами не встигли нагріти сидіння у електричці.

Щодо туалетів, то у першому вагоні він на стоянці зачинений. Всередині електрички у третьому з хвоста поїзда вагона — відчинений, що порушує санітарні норми. Заради справедливості скажемо, що і раніше туалети на вокзалі ніхто не закривав. В чотирьох вагонах електропоїзда Козятин- Бердичів — 14 пасажирів. Половина з них у тамбурах поставили велосипеди. За логікою такі пасажири їдуть недалеко.

Відео дня

Електричка, що прибула з Фастова, трохи скоротила відставання від свого розкладу. При відправлені з Козятина у вагоні № 1 з голови електропоїзда було 18 пасажирів. 

Раніше від пасажирів з Кордишівки і Флоріанівки було багато скарг, що на станції Кордишівка пасажирам перш ніж потрапити на посадочну платформу, доводилось перелазити під чи через вагони товарного потяга. Під час нашої поїздки там товарняк чекав свого відправлення на останній колії від станції.

Коли проїхали зупиночну платформу Миколаївка, в перший вагон прийшов білетний касир з правом перевірки квитків пасажирів. 

На перегоні Черепашинці-Калинівка йшов до голови електропотяга чоловік, який продає у електричці газети та іншу друкарську продукцію, включаючи настільні календарі і розклад руху в сторони столиці і на Жмеринку. Ще у нього були медичні засоби, товари домашнього вжитку. Перелік всього, що у нього було, він розповідав майже хвилину.  Не було в цей день вагонних підприємців, які торгували в електричці пивом, насінням, газованою водою, поліетиленовими пакетами, солодощами, хлібною випічкою.

Пасажири, які часто їздить електричкою нам повідомили, що зазвичай таких продавців більше ходить, але вже з місяць крім цього чоловіка, що продає газети, більше нікого не видно. Щодо преси в електричці, то найбільшою популярністю тут користують видання «33 канал» та «RIA-Вінниця».

Запитали одного з пасажирів чому він їздить електричкою. Нашого співрозмовника звати Руслан і він є мешканцем нашого міста.

— Білет дешевший ніж на автобус. У автобус водій набиває пасажирів, як оселедців у діжці. Електричка хоч рідше курсує, але майже завжди приходить вчасно і головне, що не зупиняється під час повітряних тривог, —  сказав чоловік. 

— А хіба автомобільний транспорт під час тривог зупиняється? — запитали ми у козятинчанина.

 — От дивіться, ми вже підїжджаємо до Вінниці, а у вагоні ще є вільні місця. В автобусі м’які сидіння, сидиш там згорблений, а зверху на тебе ще хтось кашляє. Тільки я не про застуду, просто у автобусі мені не дуже приємно, — сказав Руслан і ми за хвилин 15 приїхали у Вінниці і пішли на вихід.

Щоб бути послідовними назад ми поїхали автобусом.

На вокзал ми приїхали о 12.03, а електричку треба було чекати до 15.48. Тут хоч не хоч, а треба зробити вибір.  Майже чотири години чекати на вокзалі не дуже хочется. Сіли у автобус, а він і справді був переповнений. Не так, як говорив Руслан, але стояли пасажири від задніх до передніх дверей. Трохи незручно, але ціна бути вдома раніше на чотири години — вагоміша від незручностей, які трапляються у автобусі.

Зійшли в Козятині біля магазину «Аврора», а електричку у Вінниці довелось би ще чекати більше години, а так вже вдома. І мабуть кожен так думає. Коли вигідніше їхати електричкою —  їдуть нею. А автобус слугує, як палочка виручалка, хоч їхати у ньому не так зручно.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up