Бартер дровами, дерева з підземелля та квітник з лободою і без лободи

Бартер дровами, дерева з підземелля та квітник з лободою і без лободи
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу помітили відсутність дорожніх розміток на пішохідних переходах, дерева, що з підземок тягнуться догори, квітник у бур’яні та автівку на тротуарі

Перше фото ми зробили на вулиці Білоцерківській.

Там аварійне дерево від пориву вітру впало у двір господаря, пошкодивши йому паркан. Падаюче дерево добре наламало дров, ними й «відкупилося». Лише господар може підрахувати, чи то повноцінний «бартер». 

Відео дня

Друге фото ми навіть не планували. В рідні краї з семирічним онуком приїхала в гості до рідної сестри наша добре знайома Наталя. Ще в роки юності поїхала до Вінниці і там залишилася. Сама в гості їздила часто, а от із внуком приїхала вперше. Перекинулись кількома фразами, а потім вінничанка розповіла про свої пригоди і враження від міста.

— Внук зі смаколика зняв обгортку, смітників поблизу не було, передав той папірець мені. Несу я його в руках з вокзалу, аж до міської ради. Саме там біля сходинок стояло порожнє відро, я й кинула обгортку у відро. Коли перейшла на інший бік вулиці, то бачила, як до того відра підійшла господиня і гадала, звідки той папірець у відрі взявся. 

Звернула увагу, що у вас немає розміток. На пішохідних переходах на кожному перехресті внук запитує, як ми пройдемо, коли тут переходу немає? Де його ще трохи видно, пояснюю, що в Козятині багато транспорту і фарба стерлась. Не годиться так, — каже Наталя.

— Ти ж знаєш, що дорожня розмітка у нас поновлюється перед першим вересня. Іноді комунальні служби навіть цілу ніч працюють. Так що на Козятин не нападай, — сказали ми жартома Наталі.

 Коли їхали вулицею Степана Бандери після дощу, то бачили, як з-під коліс автівок вириваються цілі фонтани. Одна жіночка веде свого двоколісного в руках. Запитуємо, чому не їдете?

— А як їхати в такій глибокій калюжі? — відповіла вона.

На тій самій вулиці стоїть хатина після пожежі. Хочеться нагадати, що погорілець — батько сина, який загинув, боронячи Україну.

Біля «кругу» в квітнику гарні квіти. Тільки озеленювачі міста іноді у спеку забувають його вчасно полити, а після дощу забувають видалити з квітника бур’ян. Правда після публікації в газеті про нього згадали і він тепер схожий на квітник.

Горіхом, який виріс із підземної комунікації на вулиці Депутатській, пишаються місцеві жителі. На вулиці Тимка Падури перші ознаки життя з підземелля подає вишня.

Коли вона виросте та з горіхом дадуть плоди, то можна буде запрошувати до нашого міста туристів, бо в якій точці світу можна побачити таке диво. 

Ми об’їхали всі котельні, поки до опалювального сезону готова тільки одна. Хочеться вірити, що підготують усі та ще й посклять у них вікна.

На вулиці Січових Стрільців трапився неприємний випадок. Водій не впорався з керуванням свого залізного коня і виїхав на тротуар. На щастя, поблизу нікого з перехожих у той момент не було. Причиною не керованості машини, за свідченням поліції, була вирвана шарова опора автівки.  

Останнє фото ми зробили на вулиці Героїв Майдану. Там двірник білила бордюр тротуару. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up