Згадались “наперсточники”...

Згадались “наперсточники”...

На 17 (позачерговій) сесії міської ради 7 скликання головним питанням було внесення змін до бюджету.

Без попередньої підготовки розібратися у тому, що відбувалось у сесійній залі, сторонньому було важко. Багато фінансових питань, які розглядалися, залежали від того, як розпорядяться долею 3-ох мільйонів гривень, які на одній з сесій затвердили виділити на придбання рентгенапарату для ЦРЛ.

Газета “RIA-Козятин” писала про цю проблему. Новий прилад стоїть у підвалі лікарні, але користуватися ним не мають права, тому що проплата за нього не надійшла. Міський голова Олександр Пузир і головний лікар ЦРЛ Олександр Кравчук пішли на принцип й не поступаються один одному в деяких питаннях? Зокрема, районна рада не вносить міську в число співзасновників лікарні. Отже, Пузир вирішив ці кошти лікарні не давати (не дивлячись на те, що депутати проголосували). Очільник захотів пустити їх на фінансування інших проектів. Навіть ті депутати, які його підтримують, не погодились з рішенням міського голови. “За” його волевиявлення проголосувало 12 з необхідних 18.

Дещо з затримкою, але все ж таки прийняли рішення про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Козятин комунальної установи “Козятинська лікарня відновного лікування” та її цілісного майнового комплексу (головний лікар — Олександр Євтушок).

Відео дня

Цікаво розділили гроші, які мали йти на лікування одного з мешканців нашого міста. Йому мали виділити 20 тисяч гривень. Але більшість депутатів проголосувала проти. Тому на лікування чоловіка пішло 10 тисяч, а другу половину віддали “погорільцям” з вулиці Довженка.

Cтосовно Журбинець, то більшість депутатів висловлювала сумнів у доцільності передачі селу коштів. Мовляв, і в Козятині є багато того, що можна на ці кошти  зробити. До речі, рішення сходу села і сесії сільської ради про приєднання до міста Козятин нема. То чи дійсно журбинчани бажають до нас приєднатися? У депутатів міської ради немає документів, які дають право на фінансування цього села. Дехто з депутатів вказав присутнім на те, що козятинчани, звісно, вдячні Журбинцям за свято Івана Купала. Але це не зобов’язує Козятин сплачувати за ту “п’янку” 100 тисяч.

А гроші, які планували дати селу Журбинці, вирішили передати на оздоровлення дітей пільгових категорій. Маленьким козятинчанам планувалось виділити кошти саме з тих сумнівних 3 мільйонів. Тож діти ледь не залишились без уваги.

Не викликали дебатів лише земельні питання.

Наприкінці міський голова дав усім зрозуміти, що не здасться так просто. І долю грошей за рентгенапарат вирішать на продовжені сесії. Це засідання він не закрив самовільно.  Оскільки хоче добитися, щоб депутати все-таки проголосували проти виділення коштів на рентгенапарат?

Від редакції: Останні три сесії міський голова проводить, як позачергові. Усі вони пов’язані з розподілом коштів. Засідання постійних депутатських засідань відбувається за день до сесії. Нардепи не мають практично часу на ознайомлення і вивчення матеріалів. Хто поставить на місце нашого головного обранця? Якщо це не зроблять.

PS: 27 липня депутатами Журбинецької сільської ради на черговому пленарному засіданні було прийнято рішення приєднати Журбинці до Козятина.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Субота

    Граються в демократію! Губошльоп  Козаченко не прочитав жодної книги про реформування і виніс таке рішення на сесію! А свято організував район Ми ж знаємо його покликання і що він годен організувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up