Залізничники страйкували у столиці. Серед них були і козятинські

Залізничники страйкували у столиці. Серед них були і козятинські
  • Акція вільної профспілки залізничників відбулася днями біля офісу Президента України

Що вимагали? Як пишуть у соцмережах на форумі залізничників, головні вимоги простестувальників такі: «Атестація робочих місць!», «Зарплати чиновників – робітникам!», «Реформа на залізниці – це нуль результатів», «У Список №2 – залізничників!»

► Фото 33 канал

Відео дня

Відомо, що також працівники АТ «Укрзалізниця» та профспілкові лідери звернулися до президента з низкою проблем. Серед протестувальників були залізничники з Козятина та Жмеринки.

– У першу чергу, нас хвилює заробітна плата. З 1 липня вона піднялась у наших працівників тільки на 10%, хоча обіцяли цього року збільшити її наполовину. До кінця 2019 року навряд чи щось зміниться. У сусідній Польщі середня зарплата складає 900 євро, а у Чехії – 1000 євро. Зрозуміло, що люди масово їдуть, а без фахівців транспорт може зупинитися, а це вже загрожує безпеці держави. Наприклад, мій колега, який працював монтером контактної мережі четвертого розряду, днями пішов із залізниці. Бо вижити йому та великій родині на 7 тисяч нереально. Шкода, бо це висококваліфікований спеціаліст, та й робота дуже небезпечна. Та навіть я з 37-річним стажем та вищою освітою не отримую обіцяні 12 тисяч гривень. Не повірите, але найкращим керівником «Укрзалізниці» для нас був поляк, бо він хоч трохи покращив наше матеріальне становище, — каже голова профспілки залізничників у Козятині Анатолій Забедейко. (пряма мова 33 канал)

— Крім того, вимагаємо виплатити нам тринадцяту зарплату, але теж все затягується. До 20 червня в «Укрзалізниці» пройшла так звана оптимізація, хоча насправді масове скорочення. У Козятині мали звільнити 21 людину, але ми всякими правдами-неправдами захистили їх й перевели на інші посади, хоча пожертвували кадрами серед пенсіонерів. Єдине, що тішить — модернізація підприємства, бо чекали її півстоліття.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up